GP Spanje: krijgt Max onverwachts voordeel door een onweersbui?

08 mei 2021, 10:30

Sport
Max Verstappen in Bahrein Foto: Redbullcontentpool.com

Donkere wolken pakken zich samen boven het Circuit de Catalunya. De strijd tussen Red Bull en Mercedes is natuurlijk het spannendst, maar misschien krijgt Max tijdens de race een onverwachts voordeel van een natte baan. Onweersbuien naderen de regio van Barcelona en de eerste zou al in de middag over kunnen trekken.

De weerscondities in Montmeló zijn tijdens de GP-race van Spanje gunstig. Geen extreme hitte of juist hele lage temperaturen waarbij de banden veel minder grip hebben. Met 22 graden, wat zon en weinig wind speelt het weer de teams geen parten, maar er zit wel een addertje onder het gras.

GP race Spanje

Regen- en onweersbuien boven het Spaanse binnenland trekken gestaag richting de regio van Barcelona en de eerste zou al tijdens de race kunnen arriveren. Moeten de teams de regenbanden al klaarleggen? Nee, zeker niet. Het onweer kan makkelijk uitblijven en ook als er onweersbuien ontstaan leidt dat niet meteen tot een natte baan. Door het lokale karakter kan een bui het 4,675 kilometer lange asfaltlint bij Barcelona makkelijk missen.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Foto: Joe Portlock/Getty Images, via Redbullcontentpool.com

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven