Indiase Chennai onder water na cycloon Michaung

06 december 2023, 11:30

Mensen waden door een overstroomde weg na hevige stortbuien tijdens 'Cycloon Michaung', in Chennai, India, 06 december 2023. Foto: ANP / EPA / Idrees Mohammed

Verschillende delen van de stad Chennai, in het zuidoosten van India, zijn zwaar getroffen door stortregens en overstromingen nadat cycloon Michaung over het gebied raasde. Het dodental als gevolg van de cycloon is woensdag opgelopen tot minstens zeventien, meldt de politie.

Cycloon Michaung kwam dinsdag aan land in de buurt van de stad Bapatla aan de zuidkust van India en zwakte dinsdag later op de dag af tot een storm. Ook Chennai, een stad met meer dan 6 miljoen inwoners, had te kampen met extreem zware regenval en wind, waardoor bomen omwaaiden en wegen werden beschadigd. Reddingswerkers hebben woensdag boten en opblaasbare vlotten ingezet om mensen die gestrand waren in hun huizen te redden. Helikopters van de luchtmacht hebben voedselrantsoenen gedropt.

Lees ook: alles wat je wilt weten over orkanen.

Chennai werd acht jaar geleden ook getroffen door wijdverspreide overstromingen; hierbij kwamen 290 mensen om het leven.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black