Weeronline
Weeronline
  F1 race Oostenrijk

  F1 race in Oostenrijk zondag volop zonnig

  Aangemaakt: 04 jul 2020, 11:50 uur

  Het is morgenmiddag droog en volop zonnig tijdens de eerste F1 race van dit jaar in Oostenrijk. Het wordt circa 28 graden. De verwachting voor volgende week ziet er heel anders uit met een grote buienkansen op vrijdag en in het weekend.

  De zon schijnt zondag volop boven de Red Bull Ring. Tijdens de race is het circa 28 graden en het asfalt wordt nog veel heter. De zon schijnt de eerste helft van de middag met UV-Index 9, hierdoor kan de onbeschermde huid binnen 10 minuten verbranden. Er is echter geen publiek aanwezig, waardoor de meeste mensen rond het circuit een overall aanhebben. De wind is slechts zwak en waait uit oostelijke richtingen.

  Volgende week buien in Oostenrijk

  Het raceweekend van volgende week ziet er heel anders uit. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is kans op buien. Zaterdag lijkt de natste dag te worden, vooral tijdens de kwalificatie is de buienkans dan groot. Tussen de buien door wordt het een graad of 24.

  Formule 1: circuit in Oostenrijk

  Herfstachtig in Zandvoort

  Op het circuit Zandvoort wordt zondagmiddag een drive-in show georganiseerd. Op een groot scherm kan daar vanuit de auto naar de race in Oostenrijk gekeken worden. Het is morgen herfstachtig met veel wind en regen in Zandvoort. In de loop van de middag wordt het echter vanuit het westen droog, dus wellicht zijn de ruitenwissers niet nodig om de race te volgen. De zuidwestenwind is zondagmiddag nog wel zeer nadrukkelijk aanwezig en waait krachtig (windkracht 6) met windstoten tot circa 75 km/uur.

  Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

  Foto: ANP / Remko de Waal

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

   

  Door: Johnny Willemsen