F1 race in Oostenrijk zondag volop zonnig

04 juli 2020, 11:50

Buitenland
redbull-anp-remkodewaal-1280x600
redbull-anp-remkodewaal-1280x600
redbull-anp-remkodewaal-1280x600

Het is morgenmiddag droog en volop zonnig tijdens de eerste F1 race van dit jaar in Oostenrijk. Het wordt circa 28 graden. De verwachting voor volgende week ziet er heel anders uit met een grote buienkansen op vrijdag en in het weekend.

De zon schijnt zondag volop boven de Red Bull Ring. Tijdens de race is het circa 28 graden en het asfalt wordt nog veel heter. De zon schijnt de eerste helft van de middag met UV-Index 9, hierdoor kan de onbeschermde huid binnen 10 minuten verbranden. Er is echter geen publiek aanwezig, waardoor de meeste mensen rond het circuit een overall aanhebben. De wind is slechts zwak en waait uit oostelijke richtingen.

weersverwachting-race-5juli
weersverwachting-race-5juli

Volgende week buien in Oostenrijk

Het raceweekend van volgende week ziet er heel anders uit. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is kans op buien. Zaterdag lijkt de natste dag te worden, vooral tijdens de kwalificatie is de buienkans dan groot. Tussen de buien door wordt het een graad of 24.

Circuit-F1-race-Oostenrijk-
Circuit-F1-race-Oostenrijk-

Herfstachtig in Zandvoort

Op het circuit Zandvoort wordt zondagmiddag een drive-in show georganiseerd. Op een groot scherm kan daar vanuit de auto naar de race in Oostenrijk gekeken worden. Het is morgen herfstachtig met veel wind en regen in Zandvoort. In de loop van de middag wordt het echter vanuit het westen droog, dus wellicht zijn de ruitenwissers niet nodig om de race te volgen. De zuidwestenwind is zondagmiddag nog wel zeer nadrukkelijk aanwezig en waait krachtig (windkracht 6) met windstoten tot circa 75 km/uur.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: ANP / Remko de Waal

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven