De 5 mooiste stranden van Mallorca

24 augustus 2023, 06:55

Cala Figuera, het best beoordeelde strand van Mallorca. Foto: Adobe Stock / Paul

Ieder jaar trekken zonaanbidders in grote getalen naar het Spaanse eiland Mallorca op zoek naar hoge temperaturen, heerlijk eten en ontspanning. Wat maakt Mallorca zo aantrekkelijk? De adembenemende stranden spelen daarin een grote rol. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de gegevens van Google Maps geanalyseerd om de best beoordeelde stranden van Mallorca hieronder op een rij te zetten. 

Cala Figuera

Het is officieel. Het best beoordeelde strand van Mallorca is Cala Figuera! Dit prachtige strand is gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland in een inham op de Cap de Formentor. Dit strand, dat bekend staat als de perfecte plek om aan de zomerse drukte te ontsnappen, is een verborgen juweeltje, genesteld tussen hoge kliffen. Hoewel het strand grotendeels bestaat uit kiezels, grind en rotsen met een paar zanderige stukken ertussen, is het hoogtepunt van deze locatie het kristalheldere water dat perfect is om te snorkelen.

Cala Llombards in het zuidoosten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / vulcanus
Cala Llombards in het zuidoosten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / vulcanus

Cala Llombards

Op de tweede plaats komt Cala Llombards, een prachtig wit zandstrand aan de zuidoostkust van Mallorca. Dit strand is een paradijs en is vrij onbekend bij toeristen en eerder een go-to plek voor locals. Cala Llombards is ideaal om te zwemmen en te snorkelen, dankzij het kalme water door de beschutte ligging en het heldere zicht om koraal en vissen te spotten.

Calo des Moro in zuidwesten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / Bildgigant
Calo des Moro in zuidwesten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / Bildgigant

Caló des Moro

Caló des Moro stelt zijn podiumplek veilig als derde beste strand van Mallorca. Gelegen in de zuidoostelijke hoek van Mallorca, ligt dit strand op slechts 6 kilometer van Santanyi, een klein stadje dat een populaire bestemming is vanwege zijn Balearische charme. In echte Mallorcaanse stijl ligt dit strand verscholen in een baai die wordt omgeven door imposante witte kliffen. De vrij afgelegen ligging van het strand betekent dat er geen faciliteiten in de buurt zijn, maar het is een geschikte plek voor kinderen, dankzij het ondiepe en kalme water.

Cala Mesquida. Een breed strand in het noordoosten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / Simon Dannhauer
Cala Mesquida. Een breed strand in het noordoosten van Mallorca. Foto: Adobe Stock / Simon Dannhauer

Cala Mesquida

Net buiten het podium valt Cala Mesquida, gelegen in een grote, mooie baai in het noordoostelijke deel van het eiland. De baai is ongeveer 0,5 km lang en 150 meter breed, omgeven door prachtige duinen en rotsen. Dit fijnkorrelige, witte zandstrand met prachtig turkoois water is populair bij de lokale bevolking en is perfect om te duiken of te snorkelen. In het hoogseizoen zijn er betaalde ligstoelen beschikbaar, toiletten, bars en een strandwacht. Als je op zoek bent naar iets meer rust, is dit gebied een perfecte keuze. Leuke plaatsjes om in de buurt te bekijken zijn de historische steden Arta en Capdepera. 

Cala Agulla, breed zandstrand ideaal voor gezinnen. Foto: Adobe Stock / Serenity-H
Cala Agulla, breed zandstrand ideaal voor gezinnen. Foto: Adobe Stock / Serenity-H

Cala Agulla

Direct naast Cala Mesquida ligt een even mooi, maar populairder strand Cala Agulla. Het ligt op ongeveer 2 km van Capdepera, in het noordoosten van Mallorca. Het is meerdere keren erkend als Blue Flag strand, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Hier kan je zwemmen in prachtig azuurblauw water, het is een zandstrand en je hebt een uitzicht op het rotsachtige landschap. Deze plek is super voor gezinnen dankzij het ondiepe water en er is een strandwacht aanwezig. Ook zijn er ligbedden, parasols en toiletten. Als je genoeg hebt van de zon, kan je relaxen in een van de restaurants of een wandeling maken door het bos.

Klimaatgrafiek Mallorca
Klimaatgrafiek Mallorca

De beste reistijd voor een strandvakantie naar Mallorca zijn de zomermaanden juni tot en met september. Dan is het 25 tot 30 graden en schijnt de zon flink. Wel is de zonkracht hoog, dus lig je op één van bovengenoemde stranden, smeer je goed in want de onbeschermde huid verbrandt snel. De zomermaanden zijn ook de droogste maanden met slechts twee tot vijf neerslagdagen per maand. Van oktober tot en met april valt gemiddeld op zeven dagen regen.

Bron: TCE / goodbye.be

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black