Weekverwachting: zonnig vooruitzicht

03 maart 2024, 19:15

Weekverwachting
In de zon op het terras. Foto: Anne-Marie van Iersel

In de zon kan het deze tijd van het jaar al heerlijk weer zijn, zeker als daarbij weinig wind staat. Afgelopen weekend hebben we al een flinke portie zonnig en zacht weer gehad en dat smaakt naar meer. Hieronder lees je wanneer de zon opnieuw flink gaat schijnen.

De eerste dagen na het weekend zullen misschien wat tegenvallen. Maandag begint de dag bewolkt en breekt later in westen en zuiden de zon door. Het zonnigst is het in Zeeland en dat mag ook wel na een druiligere zondag.

Dinsdag lijkt het weer niet op lente. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt lichte (mot)regen. Het wordt 8 tot 10 graden. Er staat weinig wind en tijdens droge perioden is het weer prima, maar je wordt er niet vrolijk van. Woensdag moeten we nog rekening houden met een bui, maar kan af en toe de zon weer doorbreken.

Motregen Foto: Ben Saanen
Motregen Foto: Ben Saanen

Op naar zonnig weer

De dagen daarna blijft het droog en komt er meer ruimte voor de zon. Vooral vrijdag zou wel eens een stralende dag kunnen worden en dan kun je in de middag even flink opladen. Maar vergis je niet in de temperatuur. Het wordt zo’n 9 graden op de Wadden en 11 tot lokaal 15 graden in de rest van het land. In de zon en uit de wind is het lenteachtig. Maar er staat ook een matige oostenwind en die voelt in de schaduw koud aan. Ook in de vroege ochtend is het koud met temperaturen rond of net boven het vriespunt.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven