Weekverwachting: soms kletsnat, maar ook regelmatig droog en zonnig

25 februari 2024, 19:15

Weekverwachting
Zonnige februaridag in Zuid-Limburg. Foto Diana Huntjens

De ene dag is de andere niet; dat geldt zeker voor het weer de komende week. In deze weekverwachting lees je welke dagen droog en zonnig verlopen, maar ook wanneer en waar de regenkansen groot zijn.

Het weekend verliep buiig, maar vanavond is het tijdelijk droog. Lees meer over het weer van vanavond en vannacht in ons uitgebreide weerbericht.

Maandag tweedeling in het weerbeeld, koude wind

Op de eerste dag van de week is het verschil in weerbeeld tussen noord en zuid groot. In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg verloopt de dag kletsnat. In de noordelijke provincies blijft het droog met een waterig zonnetje. In het midden van het land kan een beetje regen vallen, maar is het niet zo nat als in de zuidelijke provincies.

Het wordt maximaal 7 graden, maar een matige tot krachtige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een aantal graden kouder.

Vrij zonnig intermezzo

Zowel dinsdag en woensdag zijn er zonnige perioden. Daarbij blijft het dinsdag overal droog en is er woensdag wel kans op een lokale bui. Met maxima tussen 7 en 10 graden is de middagtemperatuur heel gebruikelijk voor eind februari. Dinsdag waait het nauwelijks en is het in het zonnetje heel aangenaam. Woensdag waait er een matige noordwestenwind.

In de nachten kan het landinwaarts tot een graadje vorst komen. Ook dit is heel gebruikelijk in februari, maar voor februari 2024 gek genoeg wel een bijzonderheid te noemen.

Wisselvalligheid neemt toe

Vanaf donderdag zoekt de wind de zuid(west)hoek weer op en is dagelijks kans op buien. Toch blijft er ook ruimte voor de zon. Overdag wordt het 9 tot 12 graden en ’s nachts wordt het veelal niet kouder dan een graad of 4.

Dit weerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven