Kans op een bij tijdens de GP van Italië

18 mei 2024, 10:10

Sport
Max Verstappen tijdens de vrije trainingen bij de GP van Italië. Foto: Redbullcontentpool/Ryan Pierse/Getty Images

De aanloop na de race verloopt vrij zonnig en warm in het noorden van Italië. De kans op een bui neemt tijdens de dag van de race, zondag, wel toe. Krijgt het circuit ook met enkele buien te maken? Lees hier wat de coureurs kunnen verwachten.

Dit Formule-1 weekend in Italië kunnen we flink wat zonneschijn verwachten. In tegenstelling tot vorig jaar, want toen gold namelijk weercode rood wegens hevige regenval en overstromingen. Hierdoor ging de race uiteindelijk niet door.

Deze zaterdag staan de eerste en tweede vrije training op het programma. Beide trainingen zullen droog en zonnig verlopen. De temperatuur ligt ’s middags bij weinig wind rond een zomerse 25 graden. De omstandigheden zijn dan ook ideaal om te de baan te testen.

Kleine kans op een bui

Zondag, de dag van de race, is veel ruimte voor de zon. In de middag komen wel stapelwolken tot ontwikkeling en sommige stapelwolken kunnen een bui produceren. De regio krijgt in ieder geval met een aantal buien te maken, maar of er een bui tijdens de race valt is nog maar de vraag. Ondanks de toenemende buienkans is de hoofdmoot dat het vaak droog is met zon. Tijdens de race is het ongeveer 26 graden. Ook de wind speelt nauwelijks een rol, want het waait nauwelijks.

Weer tijdens de race.
Weer tijdens de race.

Na het weekend komt het in een groot deel van het land tot stevige regen- en onweersbuien. Voor alle details kan je terecht in ons uitgebreide weerbericht Italië.

Krachtige zon

De supporters doen er goed aan om zich in te smeren, want de zon is behoorlijk fel in Noord-Italië met UV-Index 7. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10-25 minuten kan verbranden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven