Weekverwachting: zacht en wisselvallig

11 februari 2024, 19:15

Hommel op een sneeuwklokje. Foto: Trudy Fortuijn - van Es

Winterweer staat ook deze februariweek niet op het programma. Sterker nog: vanaf woensdag wordt het uitermate zacht. Daarbij zijn er dagdelen met zon, maar ook behoorlijk natte dagen. Je leest er alles over in deze weekverwachting.

De natuur ligt voor op schema. Sneeuwklokjes, maar ook krokussen en gele kornoeljes staan op veel plaatsen als in bloei. Afgelopen zaterdagmiddag voelde het met wat zon, weinig wind en 12 tot 14 graden ook al een beetje als lente.

Regionaal ruim 15 graden

Dit soort maximumtemperaturen staan komende week ook op het programma. Woensdag en vrijdag wordt het 11 tot 14 graden. Op donderdag kan het in Limburg, Brabant en Gelderland zelfs 15 of 16 graden worden. Ter vergelijking: maxima van 6 of 7 graden zijn gebruikelijk half februari. Het bijbehorende weerbeeld is wel bewolkt met regelmatig regen. De wind zit in de zuid- of zuidwesthoek.

Aanvankelijk wel zonnige perioden

Maandag en dinsdag is het minder zacht met middagwaarden tussen 8 en 10 graden op de meeste plaatsen. Op de eerste dag van de werkweek zijn er perioden met zon, maar komt het landinwaarts ook tot enkele buien. Ook dinsdag krijgen we de zon te zien, vooral in de ochtend. Dinsdagmiddag raakt het meer en meer bewolkt en stijgt de kans op wat regen. Lees ook ons uitgebreide weerbericht.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black