Dit wordt het weer tijdens de GP van Japan

03 april 2024, 14:30

Sport
Formule 1, foto Adobe Stock / Belogorodov

Deze woensdag had Suzuka, de plaats van de GP, nog te maken met behoorlijk veel regen, maar dit weekend ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Alle details over het weer tijdens het GP-weekend in Japan lees je in dit artikel.

Dit weekend staat alweer de vierde Grand-Prix van het jaar op het programma, dit keer in Japan. Het circuit van Suzuka is uitdagend, want het staat bekend om zijn snelle bochten. Het weer zorgt in ieder geval voor weinig spektakel, want beide dagen is de kans op neerslag klein.

Deze vrijdag worden de eerste vrije trainingen afgewerkt. Vrijdag is het 16 graden met een mix van wolken, zon en waarschijnlijk ook enkele buien. Er staat niet al te veel wind.

Weer tijdens de GP van Japan.
Weer tijdens de GP van Japan.

Kans op droge race vrij groot

Zowel zaterdag als zondag is het prima weer voor de coureurs voor de trainingen, kwalificatie en de race. Zaterdag zijn er tijdens de derde vrije training en kwalificatie vrij veel wolken aanwezig met tussendoor ook ruimte voor de zon. De kans op een bui is overdag klein, al neemt de buienkans in de avond wel toe. Bij weinig wind wordt het maximaal 17 graden.

Zondag is meer ruimte voor de zon dan op zaterdag. De temperatuur komt dan bij een matige westenwind uit op ongeveer 21 graden. Beide dagen is de luchtvochtigheid wel vrij hoog.

De wedstrijd gaat ’s middags om 14:00 uur van start in Japan en is ’s ochtends vroeg in Nederland live te volgen. Het tijdverschil tussen Suzuka en Nederland bedraagt zeven uur.

Krachtige zon

De zon is wel krachtig, want de zon schijnt zaterdag met UV-Index 5 en zondag met 6. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 15-30 minuten kan verbranden. Voor de toeschouwers is het dus verstandig om zonnebrandcrème op te doen.

Banner Whatsapp WOL

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven