Zo warm wordt het tijdens de GP van Abu Dhabi

25 november 2023, 12:05

Foto: Clive Rose/Getty Images via Redbullcontentpool.com

De laatste Formule 1 race van het jaar gaat zondag van start in Abu Dhabi. Of de coureurs nog regen kunnen verwachten tijdens de Grand Prix en hoe warm het daarbij wordt, vertellen we je in dit artikel.

Dit weekend vindt de laatste Grand Prix van dit seizoen plaats in Abu Dhabi. Hoewel het inmiddels al eind november is, verloopt dit weekend absoluut niet koel. Dat is ook niet onlogisch door het woestijnklimaat waar Abu Dhabi zich in bevindt. De temperatuur loopt zowel zaterdag als zondag op naar een graad of 29. Ook in de avond blijft het warm met nog lang temperaturen boven 25 graden. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar 21 graden.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op Formule 1

Droog tijdens de race

Het weerbeeld tijdens de kwalificatie en race bestaat uit een afwisseling van wolken en zon, waarbij zon wel de boventoon voert. Regen staat niet in de verwachting. Met een zonkracht van 5 in de middag kan je alsnog binnen 20 tot 40 minuten verbranden, dus voor de toeschouwers is het toch verstandig om goed zonnebrand te smeren.

De weersverwachting tijdens de race van Abu Dhabi
De weersverwachting tijdens de race van Abu Dhabi

Aan het begin van de race zondag om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) is het zo'n 27 graden. Halverwege de race gaat de zon onder en de temperatuur daalt dan naar zo’n 26 graden bij de finish. De wind is hooguit matig uit noordwestelijke richtingen en daarvan zullen de coureurs niet veel hinder ondervinden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black