Weekendweer: opnieuw veel regen?

24 mei 2024, 07:30

Weekendverwachting

Regionaal viel de afgelopen tijd veel neerslag. Kunnen we dit weekend ook op veel regen rekenen of blijft het vaak droog en zonnig? Alle details lees je in ons uitgebreide weekendweerbericht.

In het zuiden van het land viel deze maand op sommige plaatsen al meer dan 150 millimeter regen. Deze vrijdag komt hier nog veel meer regen bij. Alles hierover lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Zaterdag: eerst regenachtig, later droger

De paraplu komt goed van pas, want de zaterdagochtend verloopt op veel plaatsen regenachtig. Lokaal heeft de regen een buiig karakter, waardoor het soms flink kan doorplenzen. In de loop van de ochtend lijken de meeste buien via de kustgebieden ons land te verlaten. In de loop van de middag is het op de meeste plekken droog en schijnt de zon geregeld. Het wordt 17 graden pal aan zee tot lokaal 21 graden in het binnenland bij weinig wind.

Tijdens de avond is het overal droog en lossen de laatste wolken op. Er kan dan nog worden genoten van een zonnige avond in bijna heel het land! Ook in de nacht naar zondag blijft het droog, maar vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de nacht de bewolking geleidelijk toe. De minima liggen rond 11 graden.

Veel bewolking in Amsterdam. Foto: Ab Donker.
Veel bewolking in Amsterdam. Foto: Ab Donker.

Zondag: een fractie warmer, kans op onweer

De ochtend verloopt droog met ruimte voor zonnige perioden, vooral in de noordelijke helft van het land. Het is dan ook heerlijk weer om ’s ochtends wat te ondernemen.

In de loop van de dag neemt de bewolking toe en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op een aantal regen- en onweersbuien. Lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met kans op onweer, hagel en veel regen in korte tijd. De temperatuur komt met 20 tot 23 graden een fractie hoger uit dan op zaterdag. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

Daarna: minder warm

Na het weekend is het eerst vaak droog met wolken en zon, maar er ontstaan ook enkele buien. De temperatuur komt met gemiddeld 19 graden iets lager uit dan op zondag. Deze middagwaarden zijn overigens vrij gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven