Weekendweer: weer een regenachtig weekend?

23 februari 2024, 07:30

Weekendverwachting

Regen, regen en nog meer regen. Het is deze dagen dagelijkse kost. Of we komend weekend eindelijk een wat droger weerbeeld kunnen verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Storm Louis heeft inmiddels ons land verlaten en vandaag verloopt een stuk minder onstuimig. De rust keert echter niet geheel terug in onze atmosfeer. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag buien

Op de eerste dag van het weekend is het weerbeeld licht wisselvallig. Verspreid over het land ontstaan enkele buien, maar kletsnat verloopt de dag niet. De buien zijn plaatselijk en er zijn ook droge perioden waarin de zon even doorbreekt. Bij een matige tot aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 7 tot lokaal 9 graden.

Ook in de avond moeten we rekening houden met enkele buien, maar in de nacht naar zondag zullen de meeste buien wegtrekken en wordt het overwegend droog. Bij relatief weinig wind en enkele opklaringen koelt het uiteindelijk af naar 2 tot 4 graden. Heel lokaal kan het tot grondvorst komen.

Kans op regen stijgt

Zondag begint op veel plekken droog, maar wel met veel wolkenvelden en alleen lokaal zon. In de middag is er kans op een lokale bui. Gedurende de dag neemt de kans op regen vanuit het zuiden toe. Het is nog onzeker hoe snel dit gaat, maar vooral in het zuiden en mogelijk ook in het midden van het land kan het in de avond regenen. Het uiterste noorden houdt het mogelijk de hele dag juist droog. De temperatuur is met 6 tot 9 graden vergelijkbaar met die van zaterdag.

Na het weekend droger?

Ook maandag moeten we nog rekening houden met regen. De dagen daarna kan het zomaar eens een paar dagen droog blijven. Aan de temperatuur verandert weinig. De maxima komen dagelijks uit tussen 6 en 10 graden en in de nachten ligt het kwik enkele graden boven nul.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven