Dit wordt het weer in de tweede helft van de zomer

18 juli 2021, 07:30

Gezin plonst in het water van een meer tijdens mooi warm weer in de zomer

Tot nu toe is het een zomer van ‘ups’ en ‘downs’. Het lijkt alweer lang geleden, maar misschien herinner je nog wel de regionale hittegolf van juni. En uiteraard al die zware buien die over delen van Nederland trokken, met als dieptepunt de grote overstromingen in Limburg. Komt het nog goed met de zomer? In dit artikel vertellen we je wat voor weer het wordt in de tweede helft van de zomer.

Aanhoudend droog, zonnig en warm weer, het was er echt niet bij de afgelopen weken. Voor de echte hitteliefhebber was het dus even doorbijten, maar voor veel mensen zal het gematigde zomerweer waar het grootste deel van het land mee te maken had een zegen zijn. In huis kun je het al een tijdje redelijk koel houden en wanneer je naar buiten gaat, zweet je je niet rot, maar vaak is de temperatuur wel aangenaam. En dat blijft voorlopig zo.

Zo kun je komende week rekenen op heel aangenaam zomerweer. Daarbij blijft het vaak droog en komt het zonnetje er regelmatig bij. Door de noordenwind wordt het zeker niet heet, maar is het met 19-24 graden juist perfect weer om lekker actief bezig te zijn. Donderdag en vrijdag kan de oostenwind het een paar graden warmer maken. Wij tellen met jou af naar dat lekkere weertje!

Regenachtig zomerweer mensen met paraplu en regenjas in Nederland
Regenachtig zomerweer mensen met paraplu en regenjas in Nederland

Foto: Ben Saanen

Volgend weekend breekt dan weer een wisselvallige periode aan en die kan een paar weken duren. Gelukkig zijn er tussen de buien door ook geregeld droge perioden met zonneschijn. Op de meeste dagen stijgt de temperatuur naar hele normale waarden voor de tijd van het jaar: 20-25 graden. Uiteraard kan het een paar daagjes iets warmer zijn, of juist iets koeler, maar dat soort dagen zijn duidelijk in de minderheid.

Op lange termijn zomers

Was dit het dan voor deze zomer? Geen hitte, droogte en uitbundige zonneschijn meer? Nee! Halverwege augustus stijgt namelijk de kans op zomers weer. Denk daarbij aan temperaturen van 25 graden of meer en veel ruimte voor de zon. De zomer geeft mogelijk dus nog een toegift! Wil je weten wat voor weer jij de komende dagen op vakantie in eigen land kan verwachten? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland!

Hoofdfoto: AdobeStock / Zoran Zeremski

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black