GP-race Saoedi-Arabië: warm en een beetje stof

18 maart 2023, 11:50

Sport
Max Verstappen op het Jeddah Corniche Circuit. Foto: Clive Mason/Getty Images via redbullcontentpool

In Djedda wordt de GP-race zondag verreden onder gunstige omstandigheden. Met 26 graden kunnen de banden goed op temperatuur komen. De wind draait naar het noorden en kan een beetje stof over de stad blazen, maar de hoeveelheid is te gering om te gaan knarsetanden.

Tropische warmte van 31 graden maakt in Djedda na zonsondergang plaats voor een temperatuur van een graad of 26. De wind draait van het noordwesten naar het noorden. Doordat de wind dan over land waait kan er ook een klein beetje stof in de lucht zitten. De hoeveelheid is gering en de teams zullen hier waarschijnlijk geen hinder van ondervinden. Eventueel geknarsetand zal dus te maken hebben met een spannend verloop van de race.

Het weer in Djedda tijdens de GP-race
Het weer in Djedda tijdens de GP-race

Tijdens de race is het nagenoeg onbewolkt. Vandaag trekt wel wat bewolking over de Saoedische kuststad. De bewolking zit vrij hoog en het zal ook droog blijven, maar het maakt de zon wat minder fel en dat is fijn. Bij helder weer is het in dit deel van de wereld al snel zonkracht 13 terwijl we in ons land momenteel op zonkracht 2 zitten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven