Dit is het weer tijdens de GP van Las Vegas

18 november 2023, 13:30

Foto: Robert Cianflone/Getty Images via Redbullcontentpool.com

De Grand Prix van Las Vegas staat dit weekend op het programma. De weersomstandigheden tijdens de race zijn vrij optimaal. De details over het weer tijdens de race lees je in dit artikel.

De supporters die dit weekend Las Vegas bezoeken kunnen overdag rekenen op zonnige en droge omstandigheden. Zaterdag is het 21 graden bij een matige zuidwestenwind en zondag is het door aanvoer van een noordwestenwind iets minder warm. Beide dagen is het heerlijk weer om de stad te verkennen. De stadsbezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over de kracht van de zon, want met UV-index 3 kan je nauwelijks verbranden.

De derde training, kwalificatie en de race vinden echter later in de avond en deels tijdens de nachtelijke uren plaats. Tijdens de derde training is het droog met opklaringen bij zo’n 17 graden. Gedurende de kwalificatie is een jas of trui voor de toeschouwers geen overbodige luxe, want in Vegas is het dan afgekoeld naar een graad of 15. De temperatuur van het asfalt is dan ook beduidend lager dan overdag, waardoor de banden minder snel opwarmen. Koudere banden kunnen een gebrek aan grip veroorzaken.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op Formule 1

Het weer in Las Vegas tijdens de race (Nederlandse tijd).
Het weer in Las Vegas tijdens de race (Nederlandse tijd).

Droge race

Zondag start de race om 22:00 uur lokale tijd en 7:00 uur Nederlandse tijd. Na een vrij zonnige zondag is het tijdens de race droog en overwegend helder. Tijdens de start wedstrijd is het ongeveer 12 graden. De racers zullen niet al te veel hinder van de wind ondervinden, want de noordenwind is matig van kracht, 4 Beaufort.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black