Dit wordt het weer op warmetruiendag

01 februari 2024, 07:30

Warmetruiendag staat weer op het programma. Foto: Adobe Stock / irissca

Vrijdag is het Warmetruiendag. Het motto van warmetruiendag luidt ‘verwarm jezelf, niet de wereld’. Door een extra dikke trui aan te doen kunnen we wat makkelijker de verwarming uitzetten. In dit artikel vertellen wij jou of het met een dikke trui en de verwarming uit een beetje te doen is komende vrijdag.

We hebben al een tijdje te maken met zacht winterweer. Van nachtvorst is geen sprake en de temperaturen komen overdag regelmatig uit tot in de dubbele cijfers. Dat is morgen, tijdens warmetruiendag, niet anders. Op Warmetruiendag ligt de temperatuur aan het begin van de ochtend tussen 4 en 7 graden. Koud is het dus zeker niet en in de middag stijgt het kwik uiteindelijk naar 9 of 10 graden. Normale waarden voor begin februari liggen rond 5 graden.

De dag verloopt droog, maar wel met de aanwezigheid van flink wat bewolking. Uit de dikkere bewolking is een spatje motregen niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Mogelijk dat in het zuiden sporadisch de zon nog even doorbreekt. Al met al dus prima omstandigheden om een dikke trui aan te trekken en de verwarming uit te zetten!

Lees ook: Dit bespaar je door de verwarming een graadje lager te zetten

Vorig jaar een stuk kouder

Vorig jaar was het iets kouder op warmetruiendag. In de middag viel het reuze mee met maxima rond een graad of 8, maar in de vroege ochtend lag de temperatuur rond het vriespunt op veel plekken. In het binnenland vroor het plaatselijk licht. Hierdoor was het met de verwarming uit toch wel een stuk kouder, maar vanwege de hoge energieprijzen vorig jaar waren veel mensen al wat meer gewend aan lagere temperaturen binnenshuis.

Wil jij juist weten wat voor weer het vandaag wordt? Dat lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black