Wanneer is het volle maan?

20 juli 2021, 17:12

Als je het ons vraagt is en blijft de volle maan een uniek natuurfenomeen. En het meest bijzondere is dat je dit gewoon in eigen land kunt aanschouwen. Kun jij ook niet wachten om plaats te nemen op je balkon of op een bijzonder plekje in de natuur om de volle maan te spotten? Dan helpen wij je een handje op weg door je te vertellen wanneer en hoe laat het volle maan is in 2021.

Voordat we beginnen over de dagen waarop je in 2021 de volle maan kunt aanschouwen, beginnen we met wat achtergrondinformatie. Want wanneer je dit natuurfenomeen gaat aanschouwen is het natuurlijk wel zo leuk om ook te weten hoe het ontstaat.

Een volle maan ontstaat wanneer de aarde tussen de zon en de maan in staat. Terwijl het aan één kant van de aarde al donker is, kan zonlicht de maan nog wel bereiken. Dit licht weerkaatst van het oppervlak van de maan naar de aarde, waardoor het lijkt alsof de maan licht geeft. De maan werkt dus eigenlijk als een soort spiegel. Alleen is het maanoppervlak niet zoals een spiegel van glas gemaakt, maar is het een onregelmatige hoop grijze stenen.

Weten of het helder weer is tijdens volle maan? Dat lees je in ons weerbericht.

Op deze dagen spot je de volle maan in 2021

De volle maan kun je elke maand een keertje spotten. Wij zochten uit op welke data je in 2021 de volle maan kunt zien. Op 27 april en 26 mei is zelfs sprake van een supermaan. De maan staat dan dichter bij de aarde en ziet er groter en helderder uit.

Volle maan 2021

Door: Redactie

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black