In deze 4 Europese steden wacht je in de winter een warm onthaal!

04 februari 2024, 06:59

Venetië. Foto: Pixaby.

In de wintermaanden is het heerlijk struinen in de lekkerste Zuid-Europese steden. Je mijdt de massa, hebt de straatjes en pleintjes voor jezelf, en je geniet van een aangenaam zonnetje. We hebben de fijnste plekken voor je op een rijtje gezet.

Gewoon Venetië

Dwalen door Venetië is een must! Verlaat de hoofdstraten, sla linksaf of rechtsaf en struin door kleine steegjes en langs pittoreske grachtjes. Je komt dan vast en zeker een pleintje tegen waar kinderen na schooltijd spelen, waar de was buiten hangt en waar de Venetianen met elkaar kletsen bij een barretje. Campo Santi Giovanni is zo’n pleintje, waar je op een terras tussen de locals geniet van het gewone Venetië!

WOL Weergemiddelde Venetië

Borrelen in Bilbao

Het Guggenheim is de must-see van Bilbao, maar wist je dat de Baskische stad ook een culinaire hotspot is? De Basken hebben de gastronomie tot levenskunst verheven. Dit zie je in elke willekeurige bar in de straatjes van El Casco Viejo, de oude binnenstad.

Borrelen in Spanje. Foto: Pintxos-pixabay
Borrelen in Spanje. Foto: Pintxos-pixabay

Hier staan de kleurrijke pintxos – heerlijke hapjes aan een prikkertje – royaal op de toog uitgestald. Dus moe van de kunst? Duik een barretje in en laat je smaakpapillen strelen!

WOL Weergemiddelde Bilbao

Het dak op in Milaan!

Of je nu komt voor kunst, opera of mode; om de Duomo van Milaan kan je niet heen. De kathedraal is imposant, maar wil je iets verrassend anders doen? Ga dan het dak op!

Dom van Milaan. Foto: Pixabay
Dom van Milaan. Foto: Pixabay

Met de trap of de lift kan je het dak van de Duomo bezoeken — een unieke belevenis. Beeldhouwwerken en architectonische details bewonder je van dichtbij. En je geniet van een waanzinnig uitzicht over de stad!

WOL Weergemiddelde Milaan

Hip Athene

Aan de voet van de Akropolis ontdek je hip Athene. De kleine straatjes van de Pláka zijn bij iedere toerist overbekend, maar vlakbij ligt het pittoreske wijkje Anafiotika.

Athene. Foto: Pixabay.
Athene. Foto: Pixabay.

Hier waan je je op een Grieks eiland: witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes. Erg fotogeniek! Ook het bij locals geliefde Psiri is een kleurrijke hotspot met leuke street art, koffiebarretjes, winkeltjes en tavernes.

WOL Weergemiddelde Athene

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black