6x de leukste hotspots in Groningen om te bezoeken met Hemelvaart

15 mei 2022, 07:07

Groningen – Pixabay mel_88

Als één Nederlandse stad onderschat wordt, dan is het Groningen. Veel mensen zijn er nog nooit geweest 'omdat het zo ver weg is', zonde! De stad is super bruisend en zit vol met hotspots waar jij lekker kan eten, shoppen en wandelen. Er hangt altijd een gezellige sfeer en daardoor is het een absolute must voor op jouw bucketlist. Als jij er één keer bent geweest wil je zeker weten terug!

Naast dat je er kan shoppen bij al jouw bekende favoriete winkels, zijn er genoeg lokale winkeltjes, cafés en plekken om te ontdekken. Leuk om te doen met familie of vriendengroep. We delen de beste hotspots en last-minute overnachtingen voor dit lange Hemelvaartsweekend. 

Grand Café Hooghoudt

Van binnen is het een prachtig pand met drie verdiepingen en het heeft een groot terras aan de Grote Markt. De perfecte plek om lekker mensen te kijken onder het genot van een borrel en een hapje. Het menu is enorm uitgebreid en er staat voor iedereen iets tussen. Als kers op de taart zijn de serveersters en obers super aardig en lopen ze er prachtig bij in uniform. Niet voor niets is Grand Café Hooghoudt een begrip in Groningen.

Wadapartja

Wanneer de locals hier langs komen, zeggen ze spontaan met een Gronings accent 'wat apart ja'. Deze hotspot is uniek - nou ja uniek... sinds kort hebben ze er een tweede vestiging in Groningen bij - omdat ze de meest bijzondere gerechten op de kaart hebben staan voor zowel de vleeseter, de zoetekauw als de veganist. Ze houden van lokale producten en van binnen is Wadapartja ingericht als huiskamer en (bijna) alles wat je ziet is te koop. Van de lampen tot aan de theelepeltjes. Tip! De Tjieskeek on a Stick (Cheesecake op een stokje) moet je proberen!

Weergemiddelde in mei in Groningen
Weergemiddelde in mei in Groningen

Folkingestraat

Als jij het liefst bij lokale winkeltjes shopt, kun je het beste naar de Folkingestraat gaan. Deze straat mocht zich  in 2015 de leukste straat in Nederland noemen. Eén van de meest bezochte plekjes van deze straat - door de bewoners van de stad zelf - is Le Souk. Het is een winkeltje dat je het best kunt omschrijven als een  "Noord-Afrikaanse kruidenier met lekkernijen uit de Maghreb landen, Mediterrane delicatessen en hapjes uit het Midden-Oosten". Het werd in 1982 opgericht door Mohammed Kemmoun toen hij de stad ontdekte en een aantal dingen miste. 

Het Noorderplantsoen

Wat het Vondelpark voor Amsterdammers is, is het Noorderplantsoen voor Groningers. Hier kun je lekker wandelen en genieten van de natuur. De locals komen hier om te sporten, de hond uit te laten en om te barbecueën.

Mr. Mofongo

Als Kraantje Pappie over deze plek zingt, weet je wel dat het een hotspot is. Mr. Mofongo is te vinden in het midden van het centrum naast het prachtige gebouw van de Universiteit van Groningen. Je kunt er voortreffelijk lunchen en dineren maar dat is nog niet alles. Het heeft maar liefst zes andere afdelingen, waaronder de cocktailbar die in 2017 door het tijdschrift Esquire is uitgeroepen tot de beste van het land.

Dot

Last but not least staat Dot op de hotspot-lijst van Groningen. Dit plekje ziet er letterlijk uit zoals het heet, het is namelijk een bolvormig gebouw waar vanalles te beleven is. In de zomer is het een (door de Lonely Planet genoemd) stadsstrand en in de wintermaanden wordt het omgetoverd tot grootste kerstbal ter wereld. Dot is een gastrobar waar je kan luisteren naar de muziek van de eigen DJ'S terwijl je zit te kijken naar de chef-kok die de lekkerste streetfood bereidt. 

Groningen van boven. Beeld: Skitterphoto
Groningen van boven. Beeld: Skitterphoto

Lastminute overnachtingen voor het Hemelvaart weekend in Groningen

Overnacht bijvoorbeeld in dit Historisch vissershuis in Zoutkamp bij het Lauwersmeer of kijk hier voor alle mooie verblijven in de omgeving.

De leukste last minute vakantieparken voor de hele familie of vriendengroep

Wil je er eindelijk weer eens uit met  de hele familie? Dan hebben we hier de leukste vakantieparken van Nederland op een rijtje. Blijft het niet bij 1 familie, maar komen ook de vrienden, kinderen of kleinkinderen mee en zijn jullie met een groep van 20 personen of meer? Dan is het natuurlijk het allerleukst om een huis te hebben met zijn allen. De mooiste plekken om eindelijk eens met elkaar een lang weekend samen te beleven vind je hier.

Bron: Columbus / TCE

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black