Zware avondspits verwacht door veel regen

04 april 2022, 06:48

Weer en verkeer
Verkeershinder door regen. Foto Gieny Westra

Vandaag wordt een natte dag met veel regen en behoorlijk veel wind. Tijdens de ochtendspits valt vooral in Noord-Nederland regen, maar ook in het westen begint het al te regenen. Aan het einde van de middag regent het in grote delen van het land. Ben je vandaag tijdens de avondspits op de weg, houdt dan rekening met een langere reistijd.

Een regengebied breidt vanuit het noordwesten uit over het land. Eind van de ochtend en vanmiddag regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd flink door. In het noorden en midden van het land valt 10 tot 20 millimeter. Ook waait het stevig met aan zee een krachtige tot harde (zuid)westenwind. Aan de noordkust kan het soms zelfs stormachtig waaien en zijn vooral in de ochtend windstoten mogelijk tot 80 km/uur. 

Vooral drukte in midden en zuiden tijdens avondspits

In de loop van de middag verschuift het zwaartepunt van het regengebied naar het zuiden, midden en oosten van het land. Automobilisten in de Brabant, Gelderland en Utrecht zullen naar verwachting de meeste last hebben van flinke regenval tijdens de avondspits. Ook in de zuidelijke Randstad, zoals Rotterdam en Dordrecht kan het rond 17:00 uur nog flink plenzen. 

Komende dagen moet vaker rekening worden gehouden met een zware ochtend- en avondspits, want vrijwel elke dag wordt deze week regen verwacht. De verwachting ziet er behoorlijk nat uit. Lees alle details in onze weekverwachting.

Felle regen tijdens het autorijden kan gevaarlijk zijn. Het zicht is slecht, maar het grootste gevaar komt van het water op de weg. Lees in dit artikel hoe aquaplaning ontstaat en wat je moet doen op je auto zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black