Weekverwachting: regen, regen en nog meer regen

03 april 2022, 19:12

Weekverwachting
Met de paraplu in de regen. Foto: Albert Thibaudier.

Het contrast met de extreem droge maand maart is deze week groot. Er valt dagelijks regen en soms kan het flink doorplenzen. Wat de natste dagen worden en wanneer je juist op een droog dagdeel mag hopen lees je in deze weekverwachting.

Na een winterse start van de maand april, met zondagochtend regionaal matige vorst, staat herfstweer op het programma. Naast veel regen is ook de wind regelmatig van de partij. Maandag kan de wind flink uitpakken met in het noorden en direct aan de westkust een harde tot soms stormachtige wind en zware windstoten tot 80 km/uur. Ook woensdag waait het flink en is de wind in het hele land vlagerig. Donderdag kan vooral het noorden van het land te maken krijgen met zware windstoten.

Wanneer regent het niet?

Elke dag is kans op regen, maar het regent natuurlijk niet de hele dag in het hele land. Maandagochtend is het in het Brabant en Limburg droog. Dinsdag start met buien en droge momenten, later op de dag trekt een meer aaneengesloten neerslaggebied over het land. Ook de dagen daarna is het een komen en gaan van neerslaggebieden die in het algemeen van west naar oost over het land trekken. Achter een neerslaggebied kan het een tijd droog zijn. Met geluk levert dit later in de week een keer een grotendeels droge dag op. Als het tegenzit is het juist ’s nachts overwegend droog.

Temperatuur omhoog en weer omlaag

Op maandag wordt het 8 tot 10 graden, maar deze waarden worden pas maandagavond bereikt. Maandagmiddag is het 4 graden in het oosten tot 7 graden aan zee. 

Dinsdag en woensdag worden de ‘warmste’ dagen van de week met maxima van 10 graden in het noorden tot lokaal 14 graden in Zuid-Nederland. Daarna zet de temperatuur weer een daling in met op vrijdag slechts 7 tot 10 graden. Het is mogelijk dat eind van de week de neerslag regionaal weer winterse trekjes krijgt. De kans dat dit opnieuw een witte wereld oplevert zoals op 1 april is echter klein.

Lees voor het weer van de hele maand april ook onze maandverwachting.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven