Weekendweer: houden we nog lekker lenteweer?

25 maart 2022, 07:00

Weekendverwachting
Met zon is het prima weer voor een terrasje. Foto: Paul Hermans

Een beduidend koeler weertype met een toenemende buienkans is op komst, maar het weekend verloopt nog droog. Hoe zonnig en warm het op de twee weekenddagen wordt lees je in dit weekendweerbericht. 

De afgelopen dagen zijn we verwend met zonovergoten en zacht voorjaarsweer. Dit weertype komt onder druk te staan en volgende week wordt het zelfs tamelijk koel met kans op buien.

Deze vrijdagochtend start in het noorden en oosten lokaal grijs met mist of lage bewolking. De grijzigheid verdwijnt snel en er volgt weer een zonnige dag. De zon warmt de lucht op naar 15 tot 18 graden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust blijft het kwik door een noorden- tot noordoostenwind achter. Meer details over het weer van vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland. 

Grote verschillen tussen noorden en zuid

Zaterdag start in het noorden mogelijk regionaal grijs met mist en lage bewolking. Verder is er weer flink wat ruimte voor de zon, al heeft de noordelijke helft van het land ‘s middags wel meer wolken dan het zuiden.  

Het wordt zaterdagmiddag 13 graden in Den Helder en Leeuwarden tot 18 graden in Tilburg, Eindhoven en Maastricht. Op Terschelling en Ameland blijft het kwik steken rond 11 graden. De noordenwind is zwak of matig van kracht en hiermee is het uitstekend weer voor een wandel- of fietstocht. Ook voor tuinieren of bijvoorbeeld een bezoek aan een pretpark is het ’s middags op de meeste plaatsen heerlijk weer. 

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en koelt het af naar 2 tot 5 graden. Om 2:00 uur gaat de zomertijd in. Lees alles over de overgang van wintertijd naar zomertijd.

Ook zondag is er een fors temperatuurverschil tussen de noordelijke kustregio’s en Zuid-Nederland. Op de Waddeneilanden en direct aan de noordkust wordt het maximaal 11 graden en in Brabant en Limburg wordt het 17 graden. Hiermee is het nog altijd behoorlijk zacht, want maxima van 10 tot 12 graden zijn gebruikelijk eind maart. Het weerbeeld is droog met een afwisseling van wolken en zon. De wind is nog steeds noordelijk en zwak tot hooguit matig. 

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven