Weekverwachting: eindelijk op weg naar zomerse taferelen?

16 juni 2024, 12:25

Weekverwachting
Tijdens droge perioden is het heerlijk weer om wat te ondernemen. Foto: Toon Boons.

Ondanks dat deze week wisselvallig verloopt kunnen we geregeld op prima buitenweer rekenen. In deze verse weekverwachting lees je wat je kunt verwachten.

De zomermaand juni verliep tot dusver aan de koele en ronduit wisselvallige kant. In het uiterste noordoosten van het land viel al meer dan 150 millimeter hemelwater. In het zuiden en oosten bleven de hoeveelheden, in tegenstelling tot vorige maand, tot nu toe beperkt. Deze week worden de regenmeters op de meeste plaatsen weer behoorlijk aangevuld, want we krijgen geregeld met buien te maken.

Woensdag beste dag met zon

Als je wat van plan bent wat om buiten te ondernemen dan zijn woensdag en het eerste deel van donderdag de meest geschikte tijden, want dan is het droog met een mix van zon en sluierwolken. Met temperaturen van 18 en 22 graden op woensdag en lokaal zomerse waarden op donderdag is het prima buitenweer. Smeer je wel in, want de zon is erg krachtig met UV-Index 5 tot 6 op woensdag en donderdag wordt zelfs een afgeronde zonkracht 7 in het zuiden verwacht.

Tijdens droge perioden met zon is het best aangenaam zomerweer. Foto: Diana Huntjes.
Tijdens droge perioden met zon is het best aangenaam zomerweer. Foto: Diana Huntjes.

De overige dagen van de week zijn er ook lange droge perioden met zon, maar de kans op buien is dan wel aanwezig. Vooral donderdagavond, de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag kunnen de buien best stevig uitpakken met kans op onweer en veel regen in korte tijd. Bovendien kan het ook dinsdagmiddag en dinsdagavond regionaal flink doorplenzen.

Zicht op stabiel zomerweer?

De temperaturen zijn, op donderdag na, ook nog aan de lage kant voor de tijd van het jaar met gemiddeld 20 graden op maandag, dinsdag en vrijdag. Vanaf het weekend begint mogelijk een periode met warmer, zonniger en stabieler zomerweer.

Met ons uitgebreide weerbericht Nederland blijf je dagelijks op de hoogte van het weer in jouw omgeving.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven