Droge start voor Wereldhavendagen in Rotterdam

06 september 2019, 09:55

Festivals
Wereldhavendagen-ANP-60470416-1280x600
Wereldhavendagen-ANP-60470416-1280x600
Wereldhavendagen-ANP-60470416-1280x600

De Wereldhavendagen in Rotterdam beginnen droog. Wel zijn er steeds meer wolken en in de loop van de middag neemt de kans op wat regen toe. Er staat een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt ongeveer 18 graden.

Het evenement wordt vrijdagochtend geopend door de bekende straatvoetballer Soufiane Touzani. Met het thema MariTeam wil de organisatie dit keer de aandacht vestigen op alle teamspelers die aan de basis staan van het succes van de haven.

De komende dagen zijn er excursies in het havengebied, demonstraties en vuurwerk op het water. Naast het programma in de haven, zijn er tot en met zondag ook tal van culturele evenementen in de stad.

Zaterdag meeste buien

Zaterdag is het herfstachtig met een mix van zon en buien. De buien kunnen kort en fel zijn met kans op hagel. Het wordt 17 à 18 graden en er staat een matige noordwestenwind.

Zondag zijn er minder buien en deze zijn ook minder fel. Er zijn veel stapelwolken met tussendoor wat zon. Met 16 graden is het de koudste dag van het evenement, maar als het een tijd droog blijft is het prima weer. Ook dan is de wind noordwestelijk.

De Wereldhavendagen trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Vorig jaar waren het er ongeveer 380.000.

Volgende week is het licht wisselvallig, maar geleidelijk wel iets warmer.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven