Dit moet je meenemen naar een festival

08 augustus 2023, 10:59

Festival tijdens schitterend zomerweer. Foto: AdobeStock / andessa

Na twee jaar met nauwelijks tot geen festivals staat menig festivalganger te popelen voor het aankomende festivalseizoen. We mogen weer los en aankomende zomer keren vele grote festivals na een afwezigheid van twee jaar terug. In dit artikel vertellen we je wat je niet moet vergeten als je naar een festival gaat.

Festivalticket en ID

Je ticket is natuurlijk een van de meest belangrijke dingen die je niet moet vergeten anders kom je het terrein niet op. Daarnaast is het handig als je ook je identiteitskaart meeneemt. Mocht erom gevraagd worden, dan kan je je gelijk identificeren.

Zonnebrand

Zeker in het midden van het festivalseizoen kan de zonkracht in Nederland soms zonkracht 6 tot 8 behalen. De onbeschermde huid kan dan al binnen 10 tot 15 minuten verbanden. Zonnebrand is dus zeker geen overbodige luxe op een festival! Ook met zonkracht 4 of 5 kun je tussen 12 en 15 uur al binnen een half uur verbanden. Vergeet dus ook zeker niet de zonnebrand als je een van deze lentedagen van plan bent om naar een festival te gaan.

Lees hier hoe snel jij kunt verbanden

Zonnebrand op een festival. Foto: AdobeStock / kleberpicui
Zonnebrand op een festival. Foto: AdobeStock / kleberpicui

Paraplu en/of regenkleding

Wie kent het niet? Het ene moment sta je lekker te dansen terwijl de zon volop schijnt en 10 minuten later sta je in de stromende regen. Het weer kan snel omslaan waardoor jij genoodzaakt bent om een net iets te dure poncho te kopen op het festival. Zorg er dus voor dat jij voorbereid bent als er regen in de weersverwachting staat. Een paraplu mag vaak niet, maar regenkleding is geen overbodige luxe.

Vooral in de zomermaanden kunnen er ook nog wel eens pittige onweersbuien voorkomen. Lees hier wat jij moet doen als het gaat onweren op een festival.

Een vestje

Midden in de zomermaanden kan een vestje of jasje soms goed van pas komen. Als de zon eenmaal onder is kan het snel afkoelen en heb je vrij snel spijt dat je alleen nog maar een T-shirt aan hebt.

Gehoorbescherming

De muziek kan soms flink hard staan en daarom wordt het aangeraden om gehoorbescherming mee te nemen indien jij de hele dag op de dansvloer te vinden bent.

Powerbank

Een festival kan soms tot in de latere uurtjes doorgaan. Daarom kan het handig zijn om een powerbank mee te nemen zodat jij altijd nog je vrienden kan contacten als je mobiel eenmaal leeg is.

Festival camping zonsondergang. Foto: AdobeStock / janifest
Festival camping zonsondergang. Foto: AdobeStock / janifest

Weekend festival?

Gaan jij en je vrienden een heel weekend los op een festival? Dan wordt je lijstje iets langer. Lees hieronder wat belangrijk is als jij op de festivalcamping staat.

 • Tent

 • Slaapzak

 • Kussen

 • Luchtbed of matje

 • Hangslot

 • Slaapspullen

 • Warme kleren

 • Tandenborstel en tandpasta

 • Shampoo/douche gel

 • Handdoeken

 • Toilet papier

 • Eventuele medicijnen

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black