Vijf mooie bestemmingen in Italië die je moet bezoeken

25 mei 2024, 19:57

Bestemmingen
Alberobello met de bekende Trulli. Foto: AdobeStock Freesurf

Pasta, pizza, lekkere wijn, mooie natuur en de hipste mode: Italië heeft al jaren een warm plekje in ons hart. Je hebt misschien al eens een bezoekje gebracht aan Rome, Florence en Milaan en de kans is aanwezig dat Gardameer van jouw lijstje is afgestreept. Maar wist je dat er nog veel meer bestemmingen in Italië zijn die de moeite waard zijn? Hier vind je een top vijf.

tip 1

Alberobello

Het is niet voor niets dat Italië een van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders is. Er is hier zoveel te ontdekken! Ooit van Trulli gehoord? Dit zijn kleine huisjes met een typische puntdak en Alberobello staat er vol mee. Alberobello ligt in de authentieke provincie Puglia, Italië. Slapen in zo een Hobbit huisje is natuurlijk een must als je deze plek gaat bezoeken en dat behoort zeker tot de mogelijkheden!

Het Italiaanse plaatsje Lucca. Foto: AdobeStock / Efren
Het Italiaanse plaatsje Lucca. Foto: AdobeStock / Efren
tip 2

Lucca

Italië is het land van het lekkere eten, de charmante dorpjes en charmante steden. Soms hoef je niet zover te reizen om op bijzondere plekken te komen. De Toscaanse stad Lucca is perfect om met de fiets te verkennen en we hebben zo'n vermoeden dat je wel even bezig bent dankzij de talloze prachtige gebouwen en de rijke geschiedenis. Vanzelfsprekend is dit ook een hele fijne plek te genieten van al het fijns dat de Italiaanse keuken je te bieden heeft.

tip 3

Burano

Wat zijn nu de mooiste Italië bestemmingen die je een keer gezien moet hebben? Noteer Burano maar op je lijstje! Elke centimeter van dit stadje is bedekt met kleurrijke huisjes en daarom een hemel van mensen die houden van het maken van mooie plaatjes. Het mini-eilandje staat bekend om het maken van prachtig kant en ook glaswerk is leuk om er te shoppen (dankzij het vlakbij gelegen Murano). 

Cefalù. Foto: Andrea B. Lukács via Pixabay.
Cefalù. Foto: Andrea B. Lukács via Pixabay.
tip 4

Cefalù

Dit havenstadje op Sicilië heeft een hoop te bieden: een mooi strand én flink wat cultuur en geschiedenis. Breng zeker even een bezoekje aan de Duomo van de stad: hier vindt je de oudste mozaïeken van het eiland.

tip 5

Bergamo

Deze noordelijk gelegen stad is omringt door de Alpen en de Po-vallei met als gevolg een prachtige natuurlijk in de omgeving. Bergamo bestaat uit twee delen: het hoger gelegen Città Alta (het oude gedeelte dat gebouwd is op kliffen en omringt wordt door een Venetiaanse muur) en lagere Città Bassa (het moderne stuk). De nabijgelegen Serio Falls is ook het bezoeken waard: dit is de hoogste waterval van Italië.  

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven