Weekverwachting: vanaf donderdag flink kouder

01 maart 2021, 17:38

9c59e6f6-zon-nellie-bartels-kaag27feb21-1280x600

De eerste week van maart 2021 kent twee gezichten. Tot en met woensdagmiddag is het droog en vaak zonnig weer met dinsdag- en woensdagmiddag op veel plaatsen 12-15 graden. Daarna wordt het beduidend kouder met eind van de week maxima rond 7 graden en in de nachten lichte vorst. Donderdag kan wat regen vallen, in het weekend is kans op een lokale winterse bui.

De werkweek start met een grijze maandagochtend. Mist en lage bewolking verdwijnen geleidelijk en in de loop van maandagmiddag is het op veel plaatsen zonnig. Het wordt 7-12 graden met een frisse oostenwind.

Dinsdag en woensdag wordt het behoorlijk warm voor begin maart met maxima van 12-15 graden. Op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland blijft het kwik iets achter. Dinsdag wordt een zonnige dag, woensdag is er vooral in het westen en noorden wat meer bewolking.

Lees ook: tuinieren in maart: wat kun je al doen in de tuin?

de15b01e-vorst-grond-willemvannunen-28feb21

Foto: Willem van Nunen

Overgang naar kouder weer

Donderdag wordt een dag met veel wolken en vooral in de zuidelijke helft van het land wat regen. Ook steekt er een frisse noordenwind op. Het wordt 7-10 graden met de hoogste maxima in Limburg.

Vrijdag en komend weekend ligt de middagtemperatuur rond 7 graden. In de nachten komt het op uitgebreide schaal tot lichte vorst. Hiermee is het vrij koud voor begin maart. Gemiddeld wordt het in deze tijd van het jaar circa 9 graden en liggen de minima op 2-3 graden. De hoofdmoot is droog weer met zonnige perioden, maar er is ook kans op een enkele winterse bui.

Lees ook de verwachting voor de hele maand maart.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Nellie Bartels

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht