Heerlijk weer tijdens raceweekend Zandvoort

03 september 2021, 08:21

Sport
F1 Max Verstappen Zandvoort GP Nederland

De weersverwachting voor de GP van Nederland ziet er zeer gunstig uit. Het is droog met veel ruimte voor de zon. Verdere details lees je in dit artikel. Het contrast met de GP van België van afgelopen weekend kan amper groter zijn.

Vandaag is het droog. Boven het noorden van Nederland komen wolkenvelden voor, maar deze kunnen Zandvoort waarschijnlijk niet bereiken. Er zijn flinke zonnige perioden, die soms afgewisseld worden door wat bewolking. Het wordt 21 graden. De wind is matig en waait uit het noordoosten. Je voelt het door deze wind niet, maar je huid kan zeker in de eerste helft van de middag nog gemakkelijk verbranden. Er wordt zonkracht 5 verwacht.

Verwachting Zandvoort 3 september
Verwachting Zandvoort 3 september

Zaterdag is het tijdens de derde vrije training en de kwalificatie opnieuw vrij zonnig met hooguit enkele sluierwolken en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een graad of 20. De zon schijnt midden op de dag met zonkracht 5. Zit je langere tijd in de zon dan is insmeren verstandig. Zonder zonnebrandcrème kan je huid al in 20-40 minuten verbranden. 

Warme zondag

De racedag is de warmste dag van het raceweekend. In Zandvoort wordt het 22 graden. Er is veel zonneschijn en er komen enkele stapelwolken voor. De zon schijnt net als zaterdag tussen 12:00 en 15:00 uur met zonkracht 5. De wind is hooguit matig en waait uit het oosten tot noordoosten.

Het weer levert dit weekend dus geen spektakel op, maar de race kan ongehinderd doorgaan en het zijn wel perfecte omstandigheden voor het publiek in Zandvoort.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven