Son

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 18°

morgen

 
/ 19°

Hooikoorts weersverwachting

Overlast door graspollen

Het is groeizaam weer met wolkenvelden, zon en zo nu en dan wat regen. Grassen en kruiden bloeien in het hele land en veroorzaken veel hooikoortsoverlast. De concentratie pollen in de lucht loopt hoog op, maar zo nu en dan wordt de situatie tijdelijk verlicht door de komst van enkele buien.

De komende tijd is het licht wisselvallig. Dit betekent dat het vaak droog is met zonnige perioden en wolken. Soms komt het tot een aantal buien of trekt een zwakke regenstoring over. Over het algemeen valt er te weinig neerslag om de lucht geheel te ontdoen van stuifmeel.

Er komt momenteel veel sterk allergeen graspollen in de lucht terecht en ook worden matig allergeen pollen van de zuring en weegbree verspreidt. Een vaak matige wind bevordert de verspreiding van pollen. Alleen wanneer een beetje regen valt kan de hooikoortsconditie regionaal verbeteren. De verbetering is van tijdelijke aard, zeker omdat juist in de middag droge perioden overheersen.

Verberg

De hooikoorts voor Son de komende 7 dagen

  za 23 zo 24 ma 25 di 26 wo 27 do 28 vr 29
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  za 23 zo 24 ma 25 di 26 wo 27 do 28 vr 29
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Son

Gezondheidsweer Son

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.