Son

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 11°

morgen

 
/

Hooikoorts weersverwachting

Hooikoortsseizoen start voorzichtig

Het pollenseizoen gaat langzaam van start met op steeds meer plaatsen elzenpollen. De pollendruk blijft beperkt omdat de lucht regelmatig ververst wordt door buien en een stevig windveld. Later in de maand neemt de kans op hooikoortsklachten toe door bloeiende berken.

Met het stijgen van de gemiddelde temperatuur en en het lengen van de dagen breekt het hooikoortsseizoen aan. De winter heeft de afgelopen tijd niet haar tanden laten zien en hierdoor heeft de natuur de neiging om voor te liggen op schema. Katjes van de els kunnen volop waargenomen worden en ook de populier en de wilg kunnen in toenemende mate pollen verspreiden.

De komende tijd hebben we te maken met wisselvallig weer. Dagelijks wordt de lucht ontdaan van onzuiverheden, waardoor de kans op overlast beperkt blijft. Pas met het in bloei raken van de berk neemt de kans op overlast toe en volgens de kalender duurt dat nog een paar weken. Daarbij staat vaak een stevige wind uit het (zuid)westen waardoor de hoeveelheid pollen aan de noordwestkust erg mee valt.

Verberg

De hooikoorts voor Son de komende 7 dagen

  zo 01 ma 02 di 03 wo 04 do 05 vr 06 za 07
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  zo 01 ma 02 di 03 wo 04 do 05 vr 06 za 07
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Son

Gezondheidsweer Son

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.