Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
17° / 21°

morgen

 
16° / 24°

Hooikoorts weersverwachting

Kruiden veroorzaken overlast

De tweede helft van de zomer is het seizoen van de bloeiende kruiden. Van de kruiden is de Bijvoet de grootste veroorzaker van hooikoortsklachten. Het graspollenseizoen duurt nog voort, maar de meest intense bloeiperiode is achter de rug. Komende periode is dagelijks kans op buien die de hooikoortsklachten regionaal verlichten.

Het is voorlopig wisselvallig zomerweer. Vrijwel dagelijks kunnen we neerslag verwachten in de vorm van buien. Het buiige karakter van de neerslag veroorzaakt grote lokale verschillen in de hooikoortssituatie. Daar waar een bui valt zullen de klachten tijdelijk afnemen. De wind kan echter snel weer pollen aanvoeren uit gebieden waar de lucht niet gereinigd is. In buiensituaties zijn ook altijd gebieden die het vrijwel geheel droog houden, waardoor veel hooikoortsklachten ondervonden worden.

De Bijvoet is de belangrijkste veroorzaker van hooikoortsklachten, maar ook andere kruiden en laatbloeiende grassoorten werken allergische reacties in de hand.

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29 wo 30 do 31
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29 wo 30 do 31
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.