Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/

morgen

 
/

Hooikoorts weersverwachting

Pollen van els en hazelaar

De natuur zien we langzaam maar zeker ontwaken en dat betekent dat het hooikoortsseizoen weer meer en meer op gang gaat komen. Net als in de afgelopen maanden zal in eerste instantie vooral het pollen van els en hazelaar hooikoortsklachten veroorzaken. Afhankelijk van het temperatuurverloop in maart zullen snel andere bomen en struiken volgen.

Wanneer de temperatuur in maart rond of boven normaal ligt kunnen we eind maart het eerste sterk allergeen berkenpollen in de lucht verwachten. Tot die tijd is er vooral overlast van het matig allergeen pollen van els en hazelaar. Op regenachtige zullen de klachten natuurlijk beduidend minder zijn, dan wanneer we te maken krijgen met een serie droge dagen. Mocht er nog een koude periode aanbreken, dan zal dat de ontwikkeling van de voorjaarsbloeiers remmen en de hooikoortsoverlast temperen.

Vanaf 1 maart lees je hier weer dagelijks een hooikoortsweerbericht, waarbij we vertellen of het gunstig of ongunstig weer is in relatie tot de dan bloeiende planten.

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  vr 27 za 28 zo 01 ma 02 di 03 wo 04 do 05
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 27 za 28 zo 01 ma 02 di 03 wo 04 do 05
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.