Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 16°

morgen

 
/ 15°

Hooikoorts weersverwachting

Iets minder hooikoortsoverlast

Tot en met dinsdag is het sterk wisselvallig en wordt de lucht regelmatig ontdaan van pollen. Tijdens de passage van actieve neerslagzones is de reiniging optimaal. Wanneer het om losse buien gaat is de positieve invloed geringer. Vanaf volgende week woensdag breekt waarschijnlijk een droge en zonnige periode aan met toenemende hooikoortsoverlast.

De neerslagkans is dagelijks groot en de lucht wordt regelmatig gezuiverd. Een nadeel is dat de neerslag vaak buiig is. Dit betekent dat de lucht dan slechts plaatselijk of regionaal gereinigd wordt. Tijdens droge momenten kan de wind gemakkelijk pollen aanvoeren uit streken waar de lucht niet is schoongespoeld en zal de overlast snel weer toenemen.

Toch zullen vrijdagavond, maandag en dinsdag enkele actieve neerslaggebieden overtrekken en wordt de lucht op grote schaal tijdelijk pollenvrij gemaakt. Vanaf woensdag breekt een droge periode aan en zal de hooikoortssituatie sterk verslechteren. 

In deze tijd van het jaar worden hooikoortsklachten voornamelijk veroorzaakt door zeer sterk allergeen pollen van grassen en in mindere mate door matig allergeen pollen van kruiden.

 

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02 wo 03 do 04
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02 wo 03 do 04
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.