Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
16° / 28°

morgen

 
16° / 20°

Hooikoorts weersverwachting

Wisselende condities

Zonnig en warm zomerweer veroorzaakt gunstige condities voor de verspreiding van pollen. Enkele felle regen- en onweersbuien brengen verlichting. Morgen wordt de warmte het land uitgezet. Neerslag op grote schaal zal de lucht dan grondig reinigen. Daarna blijft het wisselvallig weer met als gevolg ook variatie in de hooikoortssituatie.

Eind augustus bloeien nog enkele grassoorten en daarnaast staan kruiden in bloei. De meeste soorten verspreiden matig tot sterk allergeen pollen. De tijd van de ambrosia is echter ook aangebroken. Dit kruid verspreidt zeer sterk allergeen pollen en kan zo in het naseizoen nog flink wat hooikoortsoverlast veroorzaken.

Het is warm met zonnige perioden, maar er trekken soms ook buien over het land. Morgen krijgen we te maken met koelere lucht en de temperatuurovergang gaat gepaard met veel bewolking en perioden met regen. Daarbij is ook kans op onweer.

De dagen daarna is het licht wisselvallig weer en wordt de pollenproductie licht geremd door een ondermaatse middagtemperatuur.

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  ma 31 di 01 wo 02 do 03 vr 04 za 05 zo 06
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  ma 31 di 01 wo 02 do 03 vr 04 za 05 zo 06
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.