Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
13° / 27°

morgen

 
15° / 28°

Hooikoorts weersverwachting

Bijvoet veroorzaakt meeste klachten

Uit pollentellingen valt af te leiden dat de grassen aan de laatste bloeifase bezig zijn. De kruiden staan in bloei en vooral de bijvoet kan allergische klachten veroorzaken. Het weerbeeld is wisselvallig met van tijd tot tijd stevige buien waardoor de lucht zo nu en dan schoon wordt gewassen.

De grassen zijn aan het einde van de bloeifase gekomen en dit beeld wordt door de pollentellingen bevestigd. Het hooikoortsseizoen is nog zeker niet ten einde want de kruiden staan volop in bloei. Vooral de pollen van de bijvoet kan klachten veroorzaken. Over een maand krijgen we nog met de bloei van de ambrosia te maken. De ambrosia kan sterk allergene klachten oproepen.

Het weerbeeld voor de komende dagen wordt bepaald door buien. De pollendruk hangt dan ook sterk af van het aantal buien. Buien zorgen er in ieder geval voor dat de lucht soms wordt gereinigd. De wind heeft een voorkeur voor de zuidhoek waardoor er in de directe omgeving van het strand niet per definitie minder pollen voorkomen.

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.