Hoogeveen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
10° / 14°

morgen

 
10° / 14°

Hooikoorts weersverwachting

Lagere pollendruk

Het droge en overwegend zonnige lenteweer maakt plaats voor een wisselvallig weertype. De kans op buien is daarbij vanaf het weekend dagelijks groot. Goed nieuws voor hooikoortspatiënten dus, omdat de lucht regelmatig gereinigd wordt. Met minder zon en lagere temperaturen zal de pollenproductie bovendien wat afnemen.

De bomen komen langzaam maar zeker in het blad, maar veel bomen hebben nog katjes hangen die pollen verspreiden. Het pollen van de berk is sterk allergeen en kan flinke allergische reacties veroorzaken. Daarnaast bloeien de eerste grassoorten ook al. Dit betekent dat zeer sterk allergeen pollen verspreid wordt. Ook de eerste bloeiende kruiden zijn gesignaleerd. Grassen en kruiden veroorzaken verreweg de meeste hooikoortsoverlast.

Komende periode regent het vrijwel dagelijks en is het fris, daardoor zal de pollendruk niet al te hoog oplopen. Tijdens droge en zonnige momenten kan echter wel degelijk pollen in de lucht voorkomen, waardoor hinder kan worden ondervonden. Daarnaast kan het vochtig worden van de bodem op lange termijn voor groeizame omstandigheden zorgen.

 

Verberg

De hooikoorts voor Hoogeveen de komende 7 dagen

  za 25 zo 26 ma 27 di 28 wo 29 do 30 vr 01
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  za 25 zo 26 ma 27 di 28 wo 29 do 30 vr 01
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hoogeveen

Gezondheidsweer Hoogeveen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.