Heerhugowaard

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
16° / 24°

morgen

 
17° / 26°

Hooikoorts weersverwachting

Regen zorgt voor verlichting

De tweede helft van de zomer is het seizoen van de bloeiende kruiden. Van de kruiden is de Bijvoet de grootste veroorzaker van hooikoortsklachten. Het graspollenseizoen duurt nog voort, maar de meest intense bloeiperiode is achter de rug. Komende dagen is er kans op regen, maar later in de week volgen weer een aantal droge dagen.

De komende dagen is het wisselvallig zomerweer, waardoor de pollendruk enigszins zal afnemen. De wind kan echter snel weer pollen aanvoeren uit gebieden waar de lucht niet gereinigd is. In buiensituaties zijn ook altijd gebieden die het vrijwel geheel droog houden, waardoor veel hooikoortsklachten ondervonden worden. Later in de week wordt het droger, gaat de zon vaker schijnen en loopt de temperatuur bovendien op. Geen ideale omstandigheden voor hooikoortspatiënten. Tegen en in het weekend neemt de kans op buien weer toe.

De Bijvoet is de belangrijkste veroorzaker van hooikoortsklachten, maar ook andere kruiden en laatbloeiende grassoorten werken allergische reacties in de hand.

 

Verberg

De hooikoorts voor Heerhugowaard de komende 7 dagen

  ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01 za 02 zo 03
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01 za 02 zo 03
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Heerhugowaard

Gezondheidsweer Heerhugowaard

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.