Heerhugowaard

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 15°

morgen

 
/ 21°

Hooikoorts weersverwachting

Graspollenseizoen aanstaande

Het gras begint steeds harder te groeien en zal op steeds meer plaatsen gaan bloeien. De komende tijd zullen we dan ook een verschuiving gaan zien van hooikoortsklachten door pollen van bomen naar klachten door graspollen. Daarnaast komen ook kruiden, zoals de zuring tot bloei. De meeste kruiden zijn echter slechts licht allergeen.

De komende tijd hebben we te maken met een buiig weertype. Goed nieuws zou je zeggen, want dan spoelt het pollen regelmatig uit de lucht. Het reinigende effect van buien is echter beperkt, omdat ze een lokaal karakter hebben en de droge momenten zullen overheersen. Daarnaast neemt de temperatuur geleidelijk toe. Hoge temperaturen in combinatie met het vocht van de buien vormen de ideale combinatie om de groei en bloei van grassen verder te stimuleren.

Regionaal kan stuifmeel van bomen, en dan vooral van de lokaal nog bloeiende berken, ook nog enige tijd overlast veroorzaken. Bij steeds meer bomen komt de bloei echter ten einde. De bomen komen vol in blad en verliezen de pollenverspreidende katjes.

Verberg

De hooikoorts voor Heerhugowaard de komende 7 dagen

  za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Heerhugowaard

Gezondheidsweer Heerhugowaard

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.