Heerhugowaard

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 21°

morgen

 
14° / 20°

Hooikoorts weersverwachting

Minder grassen in bloei

De komende periode raken de grassen langzaam uitgebloeid. Het hooikoortseizoen is echter nog niet voorbij. De kruiden staan in bloei en de komende weken krijgen we met de ambrosia te maken. Stuifmeel van de ambrosia kan heftige hooikoortsklachten veroorzaken.

Tot en met het weekend hebben we met wisselvallig weer te maken met van tijd tot tijd buien en af en toe wat zonneschijn. De buien houden de pollendruk enigszins in bedwang. Na het weekend neemt een hogedrukgebied de touwtjes in handen en volgt droog en vrij zonnig weer. De combinatie van voldoende vocht in de bodem en droog nazomerweer zal de pollendruk doen toenemen.

De meeste grassoorten zijn inmiddels uitgebloeid, maar er staan nog steeds enkele soorten in bloei. De komende weken zal steeds minder graspollen worden waargenomen. De kruiden staan volop in bloei en verspreiden stuifmeel. De komende periode moeten we met de ambrosia rekening houden. Gelukkig is de ambrosia nog niet wijdverspreid, minpunt is dat het pollen van de ambrosia zeer allergeen is.

 

Verberg

De hooikoorts voor Heerhugowaard de komende 7 dagen

  vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02 wo 03 do 04
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02 wo 03 do 04
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Heerhugowaard

Gezondheidsweer Heerhugowaard

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.