Heerhugowaard

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
10° / 22°

morgen

 
14° / 18°

Hooikoorts weersverwachting

Overschakeling naar koeler weertype

In het weekend schakelen we over van vrij warm en voor hooikoortspatiënten ongunstig weer naar en koeler weertype. Maar ook komende week is er kans op klachten omdat de zon regelmatig schijnt en de neerslag beperkt blijft tot een enkele lichte bui. Later in de week neemt de kans op neerslag toe.

Het warme weer van de afgelopen week laten we dit weekend achter ons. Hierdoor wordt de komende week de natuur minder gestimuleerd in het verspreiden van stuifmeel. Tot die tijd veroorzaakt een hoge temperatuur en een zwakke tot matige wind gunstige condities voor het verspreiden van pollen. Er kunnen wel enkele buien ontstaan, maar dit zorgt slechts lokaal voor verlichting.  Toch is er ook na het weekend kans op hooikoortsklachten omdat het een aantal dagen overwegend droog blijft met een vrij normale middagtemperatuur voor de tijd van het jaar. Later in de week zullen er vaker buien ontstaan.

Het meeste pollen wordt veroorzaakt door de laatste grassoorten die nog niet zijn uitgebloeid. Een venijnige veroorzaker van klachten is de niet wijdverspreide ambrosia. Daarnaast kan ook nog stuifmeel van de bijvoet voorkomen.

Verberg

De hooikoorts voor Heerhugowaard de komende 7 dagen

  za 20 zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  za 20 zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Heerhugowaard

Gezondheidsweer Heerhugowaard

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.