Heerhugowaard

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
10° / 26°

morgen

 
16° / 31°

Hooikoorts weersverwachting

Veel pollen in de lucht

Het is droog en zonnig zomerweer met hoge temperaturen. Dagelijks wordt veel pollen geproduceerd. Enkele kruiden staan in bloei, maar ook een aantal grassoorten geeft nog pollen af. Later in de week is kans op lokale onweersbuien, maar dit geeft slechts plaatselijk en tijdelijk verlichting.

Een deel van de grassen is uitgebloeid, maar een goed deel zit nog volop in de bloeifase zoals gestreepte witbol en kropaar. Deze grassen blijven de komende tijd stuifmeel produceren en de kans op overlast is tijdens droog weer aanzienlijk. Naast grassen staan ook enkele kruiden in bloei.

Het weerbeeld is zeer ongunstig voor hooikoortpatiënten. De temperatuur stijgt tot tropische waarden en op neerslag hoeven we even niet te rekenen. Misschien dat vanaf donderdagmiddag een aantal regen- en onweersbuien de pollendruk tijdelijk en lokaal kan verlagen.

In de zomer zijn er twee piekmomenten qua pollendruk. De eerste in de middag wanneer planten veel pollen afgeven. Een tweede piek moment ligt rond middernacht als pollen die overdag hoog in de lucht zijn geraakt omlaag komen. Het is dus goed mogelijk dat de klachten in de nacht verergeren.

Tip: was je haar voor je naar bed gaat. Pollen in het haar kunnen 's nachts klachten veroorzaken.

 

Verberg

De hooikoorts voor Heerhugowaard de komende 7 dagen

  wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Heerhugowaard

Gezondheidsweer Heerhugowaard

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.