Deurne

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 18°

morgen

 
/ 16°

Hooikoorts weersverwachting

Wisselende pollendruk

De lente begeeft zich in een wisselvallig periode. Droge dagen worden afgewisseld door dagen met buien. Dit betekent dat de hooikoortssituatie van dag tot dag flink kan verschillen. Tijdens droge momenten veroorzaken grassen en kruiden steeds meer overlast, terwijl de overlast door bomen afneemt.

Depressies veroorzaken zo nu en dan buien die over ons land heentrekken en de lucht reinigen van pollen. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat buien vaak een lokaal karakter hebben, waardoor de lucht niet overal en niet op grote schaal gereinigd wordt. Alleen als een flink neerslaggebied overtrekt is er kans op een grootschalig effect. Sommige dagen verlopen geheel droog. De pollendruk kan dan flink oplopen. Zaterdag lijkt voorlopig een vrij gunstige dag te worden, want het is dan bewolkt en regenachtig. 

We zijn inmiddels in het graspollenseizoen beland. De buien bevochtigen de bodem en veroorzaken groeizame condities voor zeer sterk allergene grassen en voor matig allergene kruiden. De komende tijd zal de hooikoortsoverlast dan ook flink toenemen. De bloeiperiode van de bomen en struiken komt geleidelijk ten einde.

 

Verberg

De hooikoorts voor Deurne de komende 7 dagen

  wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Deurne

Gezondheidsweer Deurne

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.