Berkel en Rodenrijs

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 10°

morgen

 
/ 14°

Hooikoorts weersverwachting

Toenemende hooikoortsoverlast

We staan aan de vooravond van een lange overwegend droge en zachte periode. Door het lenteweer komt de natuur nu meer en meer op gang komt. De hooikoortsoverlast zal de komende tijd dus flink toenemen. In eerste instantie veroorzaakt het pollen van els en hazelaar overlast. Komende weken beginnen ook andere bomen allergeen pollen te verspreiden.

Pollen van els en hazelaar zit momenteel al in de lucht en doordat het langdurig droog blijft zal de concentratie pollen toenemen. Het zachte weer zal er voor zorgen dat komende tijd meer bomen tot bloei komen en pollen zullen verspreiden. Populier, Iep en Wilg zijn de bomen die binnenkort ook pollen gaan verspreiden. Deze zijn echter slechts licht allergeen.

Grote overlast zal ontstaan op het moment dat ook de berk tot bloei komt. Zacht maartweer kan het moment van bloei vervroegen van begin april naar tweede helft maart. De kans op hooikoortsklachten wordt de komende weken, door het overwegend droge weer, hoe dan ook groter.

 

Verberg

De hooikoorts voor Berkel en Rodenrijs de komende 7 dagen

  vr 06 za 07 zo 08 ma 09 di 10 wo 11 do 12
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  vr 06 za 07 zo 08 ma 09 di 10 wo 11 do 12
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Berkel en Rodenrijs

Gezondheidsweer Berkel en Rodenrijs

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.