Knokke

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 22°

morgen

 
15° / 23°

Hooikoorts weersverwachting

Toename ambrosiapollen

Het is overwegend droog met regelmatig zon. Er komt veel stuifmeel van de ambrosia vrij dat zich gemakkelijk verspreidt. De komende dagen wordt het warmer en zal de groei van dit kruid verder gestimuleerd worden. Plaatselijk valt regen, maar daardoor wordt de lucht nauwelijks schoongespoeld en zal de overlast deze week aanhouden. Bovendien wordt met een oostenwind ook veel stuifmeel aangevoerd.

De meeste hooikoortsklachten worden momenteel veroorzaakt door het sterk allergene pollen van de ambrosia. Ambrosiaplanten groeien als een soort onkruid vooral op bouwterreinen, in bermen en op ander ruig terrein. In de lucht kan ook het pollen van de bijvoet nog aangetroffen worden en enkele grassen kunnen nog hinder veroorzaken. Zeker met het warme en zonnige weer de komende week, zal de overlast niet minder worden.

Het hooikoortsseizoen loopt geleidelijk op zijn eind. De ambrosia is het laatste gewas dat veel overlast veroorzaakt in het jaar. De stuifmeelhoeveelheden van grassen en de bijvoet zijn inmiddels over hun hoogtepunt heen en die zullen de komende tijd nog slechts mondjesmaat aangetroffen worden.
 

Verberg

De hooikoorts voor Knokke de komende 7 dagen

  ma 15 di 16 wo 17 do 18 vr 19 za 20 zo 21
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 15 di 16 wo 17 do 18 vr 19 za 20 zo 21
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Knokke

Gezondheidsweer Knokke

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.