Knokke

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
19° / 25°

morgen

 
16° / 19°

Hooikoorts weersverwachting

Afnemende pollendruk

Vandaag worden grootschalig veel buien verwacht. Dit betekent een flinke afname van het aantal pollen in de lucht. Vanaf morgen doet de temperatuur een flinke stap terug en is het weerbeeld wisselend. Er is vrij veel bewolking, soms zon en er vallen een paar buien. De hooikoortsklachten zullen hierdoor gematigd zijn, maar nog steeds aanwezig.

De meteorologische zomer komt vandaag aan zijn einde en de herfst is in aantocht. Het weer doet wat dat betreft meteen mee. De warmte wordt verdreven met een aantal pittige regen- en onweersbuien die lokaal zeer zwaar kunnen uitpakken. Voor mensen met hooikoortsklachten is dit goed nieuws, want veel pollen worden uit de lucht gespoeld.

De periode van de grassen is voorbij, maar de kruiden nemen het roer over. Vooral de ambrosia zorgt in dit jaargetijde voor veel overlast, maar ook de bijvoet zorgt voor klachten. De ambrosia verspreidt zeer sterk allergeen pollen.

De komende dagen is het beduidend koeler met een wisselend weerbeeld. Bewolking, buien en zon lossen elkaar af. Dit zorgt voor wisselende condities voor hooikoortspatiënten. Is het een periode droog met zon dan nemen de klachten automatisch meer toe en andersom geldt hetzelfde.


 

Verberg

De hooikoorts voor Knokke de komende 7 dagen

  ma 31 di 01 wo 02 do 03 vr 04 za 05 zo 06
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 31 di 01 wo 02 do 03 vr 04 za 05 zo 06
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Knokke

Gezondheidsweer Knokke

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.