De Haan

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 13°

morgen

 
/ 11°

Hooikoorts weersverwachting

Eerste grassoorten in bloei

We beleven een periode van overwegend droog en zonnig lenteweer. Dat betekent veel hooikoortsklachten. De bomen staan volop in bloei en vooral de berk veroorzaakt veel klachten. Ook de eerste grassoorten zijn inmiddels in bloei gekomen. Gras is zeer sterk allergeen. Steeds meer hooikoorstpatiënten zullen dan ook overlast ervaren.

De bomen kleuren langzaam groen. Tijdens de bloeiperiode wordt veel pollen verspreid. Het pollen van de berk is sterk allergeen en veroorzaakt dan ook de meeste klachten. Daarnaast is ook de periode van het graspollenseizoen begonnen. De eerste grassoorten bloeien (waaronder bijvoorbeeld de grote vossenstaart) en verspreiden sterk tot zeer sterk allergeen pollen.

Het weer levert geen positieve bijdrage. We beleven een droge en zonnige periode. Hierdoor is de pollendruk hoog. Op lange termijn zijn er kansen op een licht wisselvallig weertype met soms wat neerslag.

Verberg

De hooikoorts voor De Haan de komende 7 dagen

  za 18 zo 19 ma 20 di 21 wo 22 do 23 vr 24
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  za 18 zo 19 ma 20 di 21 wo 22 do 23 vr 24
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer De Haan

Gezondheidsweer De Haan

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.