De Haan

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
12° / 16°

morgen

 
12° / 15°

Hooikoorts weersverwachting

Komende tijd minder overlast

We stappen van een overwegend droog weertype tijdelijk over naar een buiig weertype. Hierdoor wordt de lucht regelmatig schoongespoeld en hebben mensen met een pollenallergie minder last. In de loop van volgende week lijkt een periode met zonnig en vrij droog weer aan te breken. Dan neemt de overlast weer snel toe.

Veel grassoorten produceren in deze tijd van het jaar pollen en een flink aantal daarvan zijn sterk allergeen. Ook enkele kruiden, zoals zuring en weegbree kunnen tijdens droog weer pollen produceren. Deze pollen zijn matig allergeen.

De periode donderdag tot en met begin volgende week is de neerslagkans dagelijks groot en wordt de lucht regelmatig gezuiverd. Daarna lijkt het beduidend droger (en ook warmer) te worden, met een toenemend aantal pollen in de lucht als gevolg.

Op een droge dag zijn twee piekmomenten te verwachten qua pollendruk. Het eerste piekmoment valt midden op de dag tijdens het opstijgen van geproduceerd pollen. Het tweede piekmoment in de loop van de avond/ begin nacht als het pollen, door het wegvallen van de door de zon veroorzaakte thermiek, uit de onderste laag van de atmosfeer weer op aarde landt.

 

Verberg

De hooikoorts voor De Haan de komende 7 dagen

  wo 27 do 28 vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 27 do 28 vr 29 za 30 zo 31 ma 01 di 02
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer De Haan

Gezondheidsweer De Haan

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.