Verse sneeuw aan de noordkant van Oostenrijkse bergen

21 januari 2022, 14:44

Wintersport
Sneeuw in de Alpen. Foto: Jeroen Elferink-Ruijsch.

Dit weekend sneeuwt het aan de noordkant van de Oostenrijkse bergen. In Italië, Zwitserland en Frankrijk moeten ze in de wintersportgebieden nog even wachten op een verse sneeuwlaag.

Meeste sneeuw in Salzburg

Door een koude noordenwind valt de meeste sneeuw dit weekend aan de noordzijde van de bergen en is het aan de zuidkant van de Alpen vrijwel droog.

De sneeuwhoeveelheid varieert van 5 tot 45 cm. In Vorarlberg wordt zo'n 10 cm verse sneeuw verwacht. In de skigebieden in de omgeving van Salzburg en Tirol is een sneeuwlaag van 20 tot 45 cm mogelijk.

Wintersport in de Alpen in Oostenrijk. Foto: Jeroen Waterreus.
Wintersport in de Alpen in Oostenrijk. Foto: Jeroen Waterreus.

Ook in de Duitse middelgebergte van Beieren en het Zwarte Woud wordt het landschap bedekt met een laagje sneeuw van 5 tot 10 cm.

In Zwitserland, Frankrijk en Italië wordt in de wintersportgebieden amper neerslag verwacht. Pas op de laatste donderdag van januari zal in de Franse en Zwitserse Alpen een dun laagje verse sneeuw vallen, weliswaar boven de 1200 meter.

De coronamaatregelen zijn aan verandering onderhevig. In dit artikel zetten we de meest recente situatie in de wintersportgebieden per land op een rij.

Wil je op de hoogte blijven van het weernieuws uit de wintersportgebieden? Schrijf je dan nu in voor de wekelijkse wintersport nieuwsbrief.

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Wintersport-nieuws

Meer Wintersport-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black