Tips voor een ideale wintersportvakantie

23 maart 2023, 07:05

Wintersportvakantie - Tips voor wintersport. Foto: Pixabay

Droom je misschien al van een (volgende) vakantie op skilatten. Jammer genoeg hangt er vaak een stevig prijskaartje aan een wintersportvakantie. Wij hebben daarom de beste tips voor een ideale (en goedkope) skivakantie op een rijtje gezet.

Kies een goedkope wintersportbestemming

Wist je dat er sterke prijsverschillen zijn tussen de verschillende wintersportbestemmingen? Skiën in populaire gebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland is vaak een stuk duurder dan skiën in bijvoorbeeld Slovenië, Tsjechië of Duitsland. Ook per gebieden zijn er enorme verschillen. De kleinere, minder bekende skigebieden zijn vaak goedkoper. Zeker als beginner of met kinderen heb je vaak genoeg aan deze kleinere, minder drukke gebieden waar je rustig kan oefenen.

Veel ruimte op de pistes in Kranjska Gora in Slovenië. Foto: Adobe Stock / Barbara C
Veel ruimte op de pistes in Kranjska Gora in Slovenië. Foto: Adobe Stock / Barbara C

Boek buiten de schoolvakanties

Ook voor wintervakanties is er een hoog- en laagseizoen waar je best rekening mee houdt. Wie tijdens de schoolvakanties, zoals de kerst-, krokus- of paasvakantie, wilt gaan skiën, moet daar meer geld voor neertellen dan wie deze periodes vermijdt. Accommodaties, skipassen, vluchten, … alles zal duurder zijn tijdens de schoolvakanties. Dus wie kan, boekt dus best een skivakantie in het laagseizoen van de winter.

Meer over de beste periodes voor een skivakantie lees je in dit artikel.

Vergelijk accommodaties

Na een lange, vermoeiende skidag kijk je natuurlijk uit naar een zacht en warm bed. Gelukkig hoeft dat niet noodzakelijk in de duurste, luxueuze hotels vlak naast de skipiste te zijn. Net buiten het skigebied of in het dal zijn er vaak genoeg opties om te verblijven en deze zijn vaak een stuk goedkoper. Een appartement, Airbnb of pension waar je bijvoorbeeld zelf eens kan koken, zijn ook budgetvriendelijker dan een hotel. Zo kan je ook gemakkelijk voor ‘s middags je eigen lunchpakket samenstellen in plaats van elke dag op de piste te gaan eten.

Vergelijk de verschillende accommodaties in de buurt. Foto: Adobe Stock / pkazmierczak
Vergelijk de verschillende accommodaties in de buurt. Foto: Adobe Stock / pkazmierczak

Koop de juiste skipas

Er bestaan heel wat verschillende soorten skipassen, dus het is belangrijk dat je de opties vergelijkt en de beste voor jou kiest. Ben je bijvoorbeeld een beginner? Dan kan je vaak in het dal oefenen op pistes waar je helemaal geen skipas voor nodig hebt. Als je jou skills na enkele dagen op de piste wilt wagen, kan je alsnog een skipas voor enkele dagen kopen.

Hou je van skiën maar heb je af en toe een dagje rust nodig? Of ben je niet zeker van goed weer? Soms kan je ook skipassen kopen die je bijvoorbeeld vijf keer kan gebruiken in zeven dagen. Zo kan je gemakkelijk eens een dagje overslaan. Verder bestaan er ook duurdere skipassen waarmee je meerdere gebieden of plaatsen kan bereiken. Bekijk op voorhand of je die nodig hebt voor je onnodige kosten maakt. Een laatste tip? Sommige skigebieden bieden mooie kortingen aan als je de skipas online aanschaft.

Leen, huur of koop tweedehands wanneer je niet vaak gaat wintersporten. Foto: Adobe Stock / Anthony Brown
Leen, huur of koop tweedehands wanneer je niet vaak gaat wintersporten. Foto: Adobe Stock / Anthony Brown

Leen skimateriaal- en uitrusting of koop het tweedehands

Ga je niet vaak skiën of zal deze winter je eerste keer zijn? Skimateriaal is erg duur, dus misschien hoef je niet meteen nieuwe spullen te kopen. Je kan het materiaal bijvoorbeeld tweedehands kopen, lenen van vrienden of familie, of skiverhuur opties zoeken. Ook skikleding is redelijk prijzig en kan je dus perfect lenen van vrienden of op een tweedehandssite kopen. Zo hou je ook op vlak van uitrusting je skivakantie goedkoper!

Lees hier tips voor een duurzame wintersportvakantie.

Blijf direct op de hoogte van het laatste weernieuws uit de populairste skigebieden. Schrijf je hier in voor de wintersport nieuwsbrief.

Bron: newsmonkey

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black