Dit is de coronasituatie in de wintersportgebieden

25 november 2021, 16:00

De winter breekt bijna aan en voor de meeste mensen is dat hét moment om op wintersportvakantie te gaan. Sommige wintersportlanden hebben echter strenge coronamaatregelen en -beperkingen, waardoor een wintersportvakantie niet (goed) mogelijk is. Wij zetten de wintersportgebieden op een rijtje waar je op dit moment naar toe kan gaan om je wintersportvakantie te houden.

Dit artikel zal regelmatig bijgewerkt worden.

Wil je op de hoogte blijven van het weernieuws uit de wintersportgebieden? Schrijf je dan nu in voor de wekelijkse wintersport nieuwsbrief.

Hier kan je wél op wintersportvakantie

In de onderstaande landen kun je met verschillende regels nog wel op wintersportvakantie.

Frankrijk

De Franse skigebieden gaan gewoon open deze winter en voor de skiliften is voorlopig geen coronabewijs nodig. Wel heb je een coronabewijs nodig om het land binnen te komen en dit kan ook gevraagd worden in bepaalde faciliteiten. Wanneer de Covid-situatie in het land verslechtert kunnen er meer maatregelen komen.

La Plagne, Frankrijk

Foto: Sjoerd Landman

Zwitserland

In Zwitserland kan je momenteel nog op wintersportvakantie. In de skigebieden hoef je geen bewijs van vaccinatie, genezing of negatieve test te tonen. Ze houden daar vast aan een mondkapjesplicht in kabines en gesloten ruimtes, afstand houden en ventilatie van kabines. In gondels moet een mondkapje gedragen worden maar er geldt geen algehele coronapasverplichting.

Italië

In Italië zijn er verschillende maatregelen per regio tussen 6 december en 15 januari 2022. In zogenaamde witte en gele gebieden met een lage besmettingsgraad is wintersport mogelijk met de 2G-regel. In oranje gebieden is het ook nog mogelijk om te skiën maar blijven veel andere voorzieningen en activiteiten dicht. In rood gekleurde gebieden sluiten ook de skiliften. Dit is vooral van toepassing in Zuid-Tirol.

Wil je weten wat de precieze maatregelen zijn voor jouw Italiaanse wintersportregio? Check dan het reisadvies.

Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland staat op geel. Een vakantie is toegestaan, maar houd rekening met eventuele veiligheids- en gezondheidsrisico’s vanwege Covid. Nederland wordt door Duitsland nu weer gezien als hoog coronarisicogebied. Dit betekent dat je je voor vertrek online moet registreren en er geldt er een quarantaineplicht wanneer je niet gevaccineerd of genezen bent.

Verder zijn er nog geen officiële coronaregels bekendgemaakt voor de skigebieden. Wanneer deze bekend zijn, zullen we deze pagina updaten.

Hier kan je niet op wintersportvakantie

In de onderstaande landen kan je voorlopig niet op wintersportvakantie.

Oostenrijk

In Oostenrijk geldt van 22 november tot 13 december een lockdown. Skigebieden mogen open, maar dit zal alleen toegankelijk zijn voor Oostenrijkers doordat accommodaties en restaurants gesloten zijn. Daarnaast hebben wintersporters vanaf 12 jaar te maken met de 2G-regel. Restaurants, accommodaties en skiliften zijn dus alleen toegankelijk voor mensen die gevaccineerd zijn of genezen van corona.

Let op! Wij geven geen advies. Voor de actuele informatie over corona in Nederland en andere landen raden we aan om te kijken op RIVM.nl.

Hoofdfoto: Wilfred Janssen

Bron: Wintersport.nl & Skiinformatie.nl & Snowplaza.nl

Door: Jeroen van Keeken

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black