Zo zomers wordt augustus bij jou

25 juli 2021, 08:30

De laatste maand van de zomervakantie staat alweer voor de deur. En daar wil jij natuurlijk lekker vakantieweer bij hebben! Wij vertellen je hoe zomers het weer in augustus bij jou wordt.

Weet je nog augustus vorig jaar? Aan het begin van de maand barstte toen een enorme hittegolf los. Een week lang was het ongekend puffen in ons land! Dit jaar begint augustus wisselvallig en een stuk minder warm dan in 2020. Er trekken buien over Nederland, maar dat betekent niet dat de vakantie in het water valt. Sterker nog, tussen de buien door schijnt de zon geregeld. En met 20-25 graden is het heel aangenaam weer om lekker buiten te zijn. Af en toe wordt het zelfs warmer dan 25 graden met veel zonneschijn. Een mooi vooruitzicht voor de zomerliefhebber dus!

Voor zon- en warmteliefhebbers is er nog meer goed nieuws. Halverwege augustus stijgt de kans op zon en hitte. Daardoor kan het in het tweede deel van de maand ruim 25 graden worden. En woon of verblijf je in het zuiden of oosten? Daar is de kans op tropische dagen met 30 graden het grootst. Ook aan de stranden is het in augustus aangenaam, want de zee is lekker opgewarmd. Dus leg je zwemkleding vast klaar en genieten maar!

Wil je alle details weten over het weer van de komende dagen? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland!

Vrouw met hoed geniet van de zon

Foto: AdobeStock / Rido

Vrij zekere verwachting

Dat de kans op zomers weer in de loop van de maand toeneemt zit vrij zeker in de verwachting. Verschillende weermodellen komen namelijk al een tijdje met dat scenario. Er zit nog wel een addertje onder het gras. In augustus komt het orkaanseizoen bij de Verenigde Staten namelijk op gang. Wanneer deze stormen richting Europa trekken kan dat bij ons meer wisselvallige dagen opleveren. Toch is de verwachting nu dat de kans op zomers weer in de tweede helft van augustus duidelijk het grootst is.

Lees ook: Zo betrouwbaar zijn maand- en seizoensverwachtingen

Hoofdfoto: AdobeStock / Sunny studio

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black