Dit zijn de leukste buitenzwembaden in Nederland

07 juni 2023, 16:01

Zwembad. Foto: Paul Hermans.

Wat is er lekkerder tijdens zomerse en tropische dagen dan naar één van de velen buitenzwembaden die ons land heeft te gaan. In dit artikel zetten we de leukste buitenzwembaden op een rijtje. Waar neem jij het liefst een verfrissende duik?

In de zomervakantie kan het in Nederland heerlijk weer zijn met veel zon en zomerse tot tropische temperaturen. De hoogste temperaturen vinden we in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, maar de meeste zonuren zijn in de kustgebieden te vinden. Bij hoge temperaturen is een verfrissende duik in een zwembad heerlijk.

campaign_tip
campaign_tip

 Poel’s Up Amstelveen

Het enige drijvende buitenzwembad van het land is te vinden in Amstelveen. Dit zwembad is te vinden op de Amstelveense Poel. Het zwembad is misschien niet zo groot, maar natuurlijk wel heel bijzonder. Even vooraf reserveren is dan ook raadzaam. In de poel naast het zwembad kan je surfen, suppen en kanoën. De Poel’s Up is te vinden op de Laan Nieuwer Amstel 1B in Amstelveen.

campaign_tip
campaign_tip

Noorderparkbad, Amsterdam

In Amsterdam-Noord is het mooie, rookvrije Noorderparkbad te vinden. Het bad geeft genoeg vertier voor het hele gezin. Er is een grote zonneweide en als je genoeg bent opgewarmd duik je zo weer het verkoelende water in. Je vindt het Noorderparkbad op de Sneeuwbalweg 5, echt waar, in Amsterdam.

Mooiste zwembaden, SS Rotterdam. Foto: AdobeStock / Donald.
Mooiste zwembaden, SS Rotterdam. Foto: AdobeStock / Donald.

campaign_tip
campaign_tip

Lido terras, Rotterdam

Op de SS Rotterdam, een oud stoomschip dat vroeger tussen Rotterdam en New York voer, bevindt zich het Lido terras, inclusief zwembad. Je kan op het schip overnachten, maar ook niet gasten kunnen naar het Lido terras. Vanaf het terras met een drankje in de hand heb je uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een duik in het water zorgt voor de nodige verkoeling. Je vindt de SS Rotterdam aan de 3e Katendrechtsehoofd 25 in Rotterdam.

campaign_tip
campaign_tip

Boschbad, Apeldoorn

Snelle glijbanen, spetterende waterspeeltuin, beachvolleybalvelden, midgetgolf etc. Je vindt het allemaal in het Boschbad in Apeldoorn. Het Boschbad bestaat al meer dan 80 jaar en is omringd door bossen. Vooral op zeer warme dagen geeft dat verkoeling, maar dat doet een duik in het water natuurlijk ook. Je kunt ook volop zonnen op de grasvelden rondom het water. Het Boschbad vind je in Apeldoorn-West op Felualaan 29.

campaign_tip
campaign_tip

Heuveltjesbosbad, Balkbrug

In het noorden van het land vind je in Balkbrug het Heuveltjesbosbad. Er is een glijbaan van maar liefst 40 meter te vinden en met de hele familie kan je de kortere familieglijbaan nemen. Er is ook een grote zonneweide met speeltuin. Er zijn twee terrassen waar je een lekker drankje kan nemen. Het Heuveltjesbosbad is te vinden in Balkbrug op de Meppelerweg 60.

campaign_tip
campaign_tip
Zwembad. Foto: Paul Hermans
Zwembad. Foto: Paul Hermans

Openluchtzwembad Klarenbeek, Arnhem

Openluchtzwembad Klarenbeek is het enige openluchtzwembad van Arnhem. Er zijn drie verwarmde baden met temperaturen tot 22 graden te vinden met twee duikplanken en een spectaculaire glijbaan. Er is een enorme ligweide met terras en horeca. Voor de kinderen is er ook een speeltuin, zodat je niet alleen in het water hoeft te blijven. De Klarenbeek is te vinden op de Hommelseweg 536 in Arnhem.

campaign_tip
campaign_tip

Openluchtzwembad De Bercken

In het Limburgse Reuver vind je zwembad De Bercken. Het ligt in een bosrijke omgeving met veel groen. Het is een zwembad voor de hele familie. Ga van de glijbaan of trek baantjes in het verwarmde 25 meterbad. Het water wordt verwarmd tot 24 graden met prachtige waterspeeltoestellen. Verder is er een grote speel- en ligweide. Je vind De Bercken op de Bösdaellaan 2 in Reuver.

Of het weer is om te zwemmen lees je natuurlijk in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black