Weekendweer: keert zonnig lenteweer terug?

08 april 2022, 07:30

Regendruppels in een lenteachtig plaatje. Foto: Hans van Loenen

Afgelopen week leek het af en toe eerder herfst dan lente. Gaan we dit weekend op dezelfde voet verder of staat ons ander weer te wachten? Dat lees je in deze weekendverwachting.

Vandaag trekken vooral over het noorden van het land nog enkele buien over, soms met hagel of een klap onweer. In het zuiden is veel bewolking aanwezig en later op de dag valt daar wat lichte regen. De temperatuur loopt op naar 8 tot 10 graden. De details lees je in het uitgebreide weerbericht.

Buiig en fris

Zaterdag komt de paraplu goed van pas en trekken talrijke buien over het land. Het blijft niet alleen bij regen. Soms kan ook wat hagel of zelfs natte sneeuw voorkomen. Het wordt 8 tot maximaal 10 graden, maar door de gure noordwestenwind valt de gevoelstemperatuur een stuk lager uit. Tussen de buien door zijn er brede opklaringen en is het ineens flink zonnig.

Met warme kleding is het op een beschut plekje in de zon nog redelijk aangenaam. Als je lange tijd stil staat, bijvoorbeeld langs de sportvelden, is het ronduit fris. De recreatieve fietsers die meedoen aan de tourversie van de Amstel Gold Race kunnen een waterdichte jas en fiets-handschoentjes goed gebruiken.

Zonnige zondag

Vroeg in de ochtend is het behoorlijk koud met landinwaarts temperaturen rond het vriespunt. Ook dan komt warme kleding nog goed van pas. Op een enkel buitje in het noorden blijft het droog en de zon schijnt geregeld. Met 9 tot 12 graden en minder wind is het al een stuk aangenamer vergeleken met zaterdag. Ideaal weer dus om te gaan hardlopen en dat is goed nieuws voor de Marathon Rotterdam. Het hardloopweercijfer komt zelfs uit op een 10! Maar ook voor andere buitenactiviteiten is het heerlijk weer.

Blijft het mooi?

Ook op de langere termijn gloort er hoop voor liefhebbers van zonnig lenteweer. Na het weekend blijft het droog met flinke zonnige perioden. Dan komen de maxima zelfs tussen 15 en 20 graden uit! Wel lijkt dit tijdelijk te zijn, want vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Ook de temperatuur wordt geleidelijk weer wat lager. Een terugkeer naar het kille weer van deze week is niet aan de orde.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black