Dit wordt het weer bij de Amstel Gold Race

08 april 2022, 07:52

Sport
Natte sneeuw afgelopen zaterdag bij de Volta Limburg Classic 2022. Foto: Ralph Delfos

De grootste wielerklassieker op Nederlandse bodem vindt dit weekend plaats in de Limburgse heuvels. De wedstrijden van de mannen en de vrouwen zijn allebei op zondag. Zaterdag is de toerversie voor amateurs en recreatieve fietsers. In dit artikel lees je wat voor weer het op beide dagen gaat worden.

De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig, winderig en vrij koud. Lees alle details in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Droge zondag met zon

De professionals en de toeschouwers op zondag hebben geluk. De dag start weliswaar koud met in de vroege ochtend temperaturen rond het vriespunt, maar de zon warmt de lucht op naar zo’n 11 of 12 graden in de middag. De wind is zwak tot hooguit matig en waait uit het zuidwesten. Hiermee is het uitstekend fietsweer met een 9 als fietsweercijfer en ook prima weer om de race buiten te bekijken.

Zaterdag enkele (winterse) buien

De toerrijders en hun supporters hebben minder geluk. Zij moeten namelijk rekening houden met buien en hierbij is zelfs kans op wat korrel hagel of zelfs een vlok natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt de zon flink en kan het kwik oplopen naar 9 of 10 graden, maar tijdens een bui daalt de temperatuur weer naar een graad of 4. Bij dit weertype zijn een waterdichte jas en goede handschoenen een must. Het fietsweercijfer is een 5.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven