Marathon Rotterdam start koud

08 april 2022, 08:13

Sport
Marathon in de regen

Het weekend start kouder dan normaal en daarbij kunnen we ook enkele buien verwachten. Zondag is het wat dat betreft wat beter weer. Lees hoe het weer in Rotterdam zich tijdens het weekend ontwikkelt.

De Marathon Rotterdam begint behoorlijk fris. Zaterdagmiddag is het tijdens de Kids Runs in de havenstad zo’n 9 graden en daarmee is het kouder dan normaal. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar in Rotterdam 13 graden. Een matige noordwestenwind maakt het nog wat kouder en voor het gevoel is het een graad of 4. Daarmee is het behoorlijk fris als je in het startvak staat te wachten, maar eenmaal onderweg is het voor de jeugdige deelnemers waarschijnlijk minder koud dan voor toeschouwers aan de kant van het parcours.

Het is wisselvallig weer met droge perioden waarin de zon schijnt, maar ook komt het tot enkele buien. Behalve regen is er ook kans op wat hagel. Als je dus een bui treft wordt het wel even bikkelen, maar verder is het goed hardloopweer met weercijfer 10.

Iets warmer en zonniger

De lopers op zondag hebben beter weer, want het blijft droog. In de vroege ochtend is het wel kouder dan op zaterdag met 4-5 graden en een gevoelstemperatuur van een graad of 2. Er staat niet veel wind en daardoor krijg je het tijdens het rennen makkelijk warm.

In de middag steekt een matige zuidwestenwind op en stijgt de temperatuur naar een graad of 11. Daarmee is het niet heel koud en is er ook geen kans op oververhitting. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Het hardloopweercijfer is dan ook een 10! Lees ook wat de beste weersomstandigheden zijn om hard te lopen.

Vorige editie verliep droog

Vorig jaar verliep de Marathon Rotterdam zo goed als droog. Op zaterdag 23 oktober was het geheel bewolkt en werd het 12,7 graden. Zondag was het stralend weer en werd het 13,6 graden.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven