GP van Abu Dhabi: hete strijd met dalende temperatuur

08 december 2021, 11:00

Sport
Formule 1, Red Bull Racing, Max Verstappen Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Heet, heter, heetst. Dat is de verwachting voor de Grand Prix van Abu Dhabi, maar dan gaat het alleen om de strijd voor de eindzege. De middagtemperatuur daalt naar 26 graden en in de avond wordt het met 23 graden nog wat minder warm. Hopelijk kunnen de coureurs hun banden goed op temperatuur houden.

De middagtemperatuur is met 26 tot 28 graden minder hoog dan tijdens het vorige raceweekend in Saoedi-Arabië. Omdat het tijdens de race donker wordt zet de temperatuur een gestage daling in en koelt het af naar 23 graden. Het asfalt is overdag warmer dan de lucht, maar zal in de avond ook sneller afkoelen. Behalve door slijtage van de banden kan ook de temperatuurdaling een klein verlies van grip veroorzaken. Met een matige noordwestenwind kunnen stapelwolken vanaf zee over Abu Dhabi trekken. De wolken zijn maar klein en er zullen geen buien ontstaan.

GP Abu Dhabi

Herhaling van vorig jaar?

Een maximumtemperatuur van 26 graden is voor Abu Dhabi overigens heel normaal voor de tijd van het jaar. Vorig jaar won Max Verstappen op 13 december de GP van Abu Dhabi. Toen was het tijdens de race zo’n 23 graden, precies de waarde die nu ook wordt verwacht.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black