Wisselvallig weer in Tourweekend in aanloop naar eerste rustdag

05 juli 2024, 16:00

Sport
Tour de France 2024. Foto via ANP: Thomas Samson / AFP

Bij de ritten van zaterdag en zondag in de Tour de France zijn de weersomstandigheden wisselend. Zaterdag kan het stevig regenen, maar zondag wordt geen neerslag verwacht en wordt het weer iets warmer.

Zaterdag wordt een vrij vlakke etappe van 183 kilometer gereden. Bij de start in Semur-en-Auxois kan nog een enkele bui vallen, maar grote hoeveelheden regen levert dit niet op. Toch moeten de renners rekening houden met een nat wegdek, omdat er zaterdagochtend wel enkele stevige buien worden verwacht. De kans op een bui neemt gedurende de etappe naar Colombey-les-Deux-Eglises af en tegen het einde van de rit komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De wind is matig en met een graad of 19 is het vrij koel voor de tijd van het jaar.

Lees ook: deze invloed heeft het weer op wielrennen.

Bij de etappe op zondag wordt geen neerslag verwacht. Gedurende de rit van en naar Troyes is er een mix van wolken en zon. Het waait opnieuw matig uit westelijke richting, maar het is met 22 graden wel iets warmer dan zaterdag. Al met al prima omstandigheden voor zowel de fietsers als de toeschouwers.

Maandag is de eerste rustdag van de Tour en wordt er niet gefietst.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven