Weekendweer: vrij koel en wisselvallig weekend

30 juli 2021, 07:25

Regendruppels Foto: AdobeStock

De laatste dagen van juli staan in het teken van wisselvallig zomerweer. Ook dit weekend is kans op buien en een regenjas is geen overbodige luxe. Bovendien is het vrij koel met maxima van 19 tot 21 graden. Hoe het weerbeeld er precies uitziet lees je in de weekend verwachting.

Vrijdag start op veel plaatsen met zonneschijn, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. In het westen en later ook in het noordwesten en noorden is kans op wat lichte regen. De regen trekt weer weg, maar vanmiddag volgen vanuit het zuidwesten buien. De temperatuur komt uit op 21 graden in het noorden tot ruim 24 graden in het zuidoosten. In Utrecht, Brabant, Gelderland en Overijssel wordt het 22 of 23 graden.

Er waait een matige zuidwestenwind, maar vanavond neemt de wind in kracht toe en is het in de kustprovincies zelfs onstuimig met een harde wind, windkracht 7 met kans op windstoten tot (ruim) 75 km/uur. Het een prima avond om even lekker uit te waaien, maar later op de avond neemt de buiigheid weer toe.

Zaterdag wisselvallig zomerweer

Zaterdagochtend valt vooral in het westen een aantal buien. Gedurende de dag ontstaan ook landinwaarts enkele pittige buien met kans op onweer. Lokaal kan het flink doorplenzen en als je naar buiten gaat raden we aan om een paraplu mee te nemen.

Tussen de buien door zijn er perioden met zon en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 19 tot 21 graden en daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het overdag 22 tot 25 graden. In de avond trekken de meeste buien weg en zijn er opklaringen. Daarbij is de zon nog een tijdje te zien.

Regen op de weg 
Foto: Hans van Loenen
Regen op de weg Foto: Hans van Loenen

Foto: Hans van Loenen

Augustus start vrij koel en wisselvallig

Zondag staan wederom buien op het programma. De tweede dag van het weekend start landinwaarts overwegend droog met geregeld ruimte voor de zon, maar in het westen komen buien voor en geleidelijk ontstaan in het hele land felle buien met kans op hagel, onweer en veel regenwater in korte tijd. Tussen de buien door kan de zon doorbreken. Er staat een matige westenwind en het wordt 19 tot 21 graden. Als je plannen hebt om naar buiten te gaan is een blik op onze radar aan te raden.

Lees ook: het zomervakantie weerbericht in Nederland

Ook na het weekend wisselvallig?

De nieuwe week lijkt wat droger van start te gaan met minder buien dan in het weekend. Tijdens zonnige perioden en is het dan vrij aangenaam weer, ondanks temperaturen van 19 tot 21 graden. In de loop van de week neemt de buiigheid eerder toe dan af, maar met 21 tot 23 graden wordt het wel iets warmer.

Verdere details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: AdobeStock / Dmitry Naumov

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black