Vakantiegangers op de camping opgelet: zware windstoten op komst

29 juli 2021, 15:45

Kindje op fiets bij grijs en wisselvallig weer op de camping

Sta jij op de camping aan de westkust? Dan is het verstandig om je (voor)tent goed vast te zetten. Vrijdagavond komt er namelijk zwaar weer aan. Hoe dat precies zit vertellen we je in dit artikel.

Vrijdag overdag lijkt er nog niks aan de hand. Het waait wel, maar echt heel hard nou ook weer niet. Ook is er vrij veel bewolking en valt er een beetje regen, maar niks spannends. Laat je niet verrassen door deze stilte voor de storm, want in de loop van de middag en vrijdagavond neemt de wind flink toe. Dat komt doordat zomerstorm Evert langs ons land trekt.

In een smalle kuststrook is dan kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Zit je dieper landinwaarts, dan is het minder heftig weer. In het binnenland komen vrijdagavond windstoten voor tot zo’n 60 km/uur. Ook op de Waddeneilanden en in Friesland en Groningen wordt het onstuimig, maar minder dan aan de westkust. In de nacht naar zaterdag neemt de wind geleidelijk weer af. Tot een officiële storm zal het niet komen.

Lees ook: Waarom krijgen sommige stormen in Nederland een naam

Wisselvallig weekend

Na het winderige weer op vrijdagavond komen we dit weekend gelukkig in rustiger vaarwater terecht met minder wind. Wel is het wisselvallig met flink wat buien die over het land trekken. Daarbij komt de regen soms met bakken uit de lucht en kan het ook onweren. Een lichtpuntje: tussen de buien door is het heerlijk weer om op pad te gaan. Het zonnetje breekt dan namelijk door en met 20 graden is de temperatuur perfect om actief bezig te zijn. Meer weten over het weer van de komende dagen? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland!

Foto: Toon Boons

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black