Dichte mist in westen en noordwesten

03 maart 2021, 11:38

Mist
Dichte mist met minder dan 200 meter zicht veroorzaakt hinder in het verkeer. Foto: Ton Wesselius

In het westen en noordwesten komt vanochtend verkeersbelemmerende dichte mist voor. Daarbij is het zicht slechts 100-150 meter. De mist breidt zich langzaam oostwaarts uit. In de loop van de ochtend wordt het zicht waarschijnlijk beter. In het zuiden en oosten blijft het zonnig.

Het zicht was tot dusver het slechtst op Terschelling. Daar kon vannacht om 4:40 uur slechts 64 meter ver worden gekeken. Op dit moment is de mist het dichtst in het noordwesten met zichtwaarden rond of iets beneden 100 meter. In de Randstad is het zicht ongeveer 100-150 meter. Regionaal kan het nog lange tijd grijs en mistig blijven.

Lees ook: Dit is wanneer je je mistlampen aandoet

Grote temperatuurverschillen en Saharastof

De verschillen zijn vandaag groot in ons land. In het noordwesten blijft het de hele dag grijs en wordt het hooguit 4 graden. In het zuidoosten schijnt de zon volop en kan het met 15-17 graden zelfs lenteachtig worden! Wel zit er veel Saharastof in de lucht, waardoor de hemel niet diepblauw kleurt. Vanavond en komende nacht trekken buien over het land en ontstaat door de regen een vies laagje met Saharazand op de auto’s.

Komende dagen wordt het niet meer mistig en vanaf vrijdag schijnt de zon weer volop. Wel kan het dan ’s nachts matig vriezen met lokaal temperaturen beneden -5 graden. Meer daarover lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Ton Wesselius

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven