Topweer in de Alpen

28 februari 2022, 11:00

Wintersport
Wintersport. Foto: snowplanners.com

Prachtige week

Het wordt een topweek in de Alpen. Winterspotters vallen met hun neus in de boter. De omstandigheden zijn ideaal. er is veel zon en er staat weinig wind. Natuurlijk zijn er soms wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur ligt in de middag tussen 5 en 10 graden. Later in de week kan het nog warmer worden. In de nachten vriest het matig of zelfs streng, zeker op hoogte. Boven 2000 meter blijft het ook overdag vriezen. De wind houdt zich rustig en is geen spelbreker. De kracht van de zon zorgt er wel voor dat de huid goed beschermd moet worden om verbranding tegen te gaan.

Weerwaarschuwingen worden er niet verwacht, maar lokaal is er nog wel risico op lawines. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de lokale waarschuwingen die actief zijn. De zon is inmiddels al behoorlijk sterk aan het worden. Bescherm de huid dus goed tegen verbranden.

Wintersport-in-de-zon
Wintersport-in-de-zon

Skiën in Duitsland

In het Duitse middelgebergte zijn nog veel pistes open. Er ligt voldoende sneeuw voor wintersportactiviteiten en ook de komende week zal dat zo zijn. Overdag is het een paar graden boven 0, in de nachten vriest het licht en kunnen sneeuwkanonnen de pistes bijwerken. Lees hier meer over de coronasituatie in de wintersportgebieden.

Raymond Klaassen

Raymond Klaassen

Meteoroloog en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven