Zeer zachte jaarwisseling in vooruitzicht

27 december 2022, 08:00

Feestdagen
Rode gloed van vuurwerk. Foto: Luuk Gransjean

Het wordt wel héél zacht tijdens de jaarwisseling. Lees wat voor temperaturen we kunnen verwachten en of het daarbij droog blijft.

Het ziet ernaar uit dat het in het weekend van de jaarwisseling zeer zacht is. De middagtemperatuur ligt tussen 11 en 14 graden en daarmee is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 5 tot 7 graden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten zelfs 15 graden.

Het weerbeeld is wel duidelijk met veel bewolking en perioden met regen. Het is maar hopen dat het tijdens de jaarwisseling een tijdje droog blijft. Ook ’s nachts is het zeer zacht met 9 tot 12 graden en er staat een matige tot vrij krachtige wind. Daarmee waait hard genoeg om dichte vuurwerkmist te voorkomen, maar het ziet er niet naar uit dat vuurwerkshows in de problemen komen vanwege de wind.

Kans op warmterecords

De vorige jaarwisseling was uitzonderlijk zacht met zowel op 31 december als op 1 januari een datum-warmterecord. Toen werd het in De Bilt respectievelijk 14,4 en 13,2 graden. In Limburg werd het op beide dagen 15,1 graden. Dit jaar komen we opnieuw in de buurt van die recordwaarden.

Ook de komende dagen is het vaak zacht voor de tijd van het jaar, maar met 9 tot 12 graden niet zo zacht als in het weekend. Vandaag is het overdag nog een tijd droog en schijnt nog even de zon. Komende dagen zijn er perioden met regen en is het vaak grijs. Donderdag is de neerslag buiig en kan de zon tussendoor schijnen.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven